plaktivat2
Aktualno

Plaktivat prvič brez zmagovalca

Na 14. natečaj Plaktivat, ki je letos potekal pod naslovom »Diskriminacija in jaz«, je prispelo preko 500 prijav, izbor pa prvič v zgodovini ni postregel z zmagovalcem.

V izbor za žirijo se je uvrstilo 323 del iz 24 različnih držav, a žirija se je odločila, da zmagovalca ne bodo razglasili. »Plaktivat že od nekdaj odlikujeta dve lastnosti – močno sporočilo in premišljena estetika. Žal v tokratnem natečaju nismo našli plakata, ki bi bil odličen na obeh ravneh, zato smo se po temeljiti debati odločili, da v tem krogu ne razglasimo zmagovalca. V imenu žirije bi se rad zahvalil vsem ustvarjalcem, obenem pa upam, da bo naša odločitev spodbuda za ustvarjanje še boljših rešitev. Se vidimo na naslednjem Plaktivatu,« je pojasnil eden od žirantov, kreativni direktor Luka Bajs.

Je pa žirijo vseeno prepričalo 10 plakatov, ki so jih uvrstili med finaliste. Njihova dela so že predstavljena na TAM-TAMovih plakatnih mestih po Sloveniji in bodo problematiko v skupnem prostoru odpirala do konca marca 2022.

plak10

plak9

plak8

plak7

plak6

plak5

plak4

plak3

plak2

plak1

478-88

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
20. 01. 2022

Klemen Peternel, direktor družbe Kalmia, poudarja, da NFT nosi pravo vrednost šele takrat…

V svetu blockchaina se vse dogaja s hitrostjo, ki je svetlobna v primerjavi z običajnim svetom, toda tehnologija je vedno bolj preizkušena in postaja…

bla
17. 01. 2022

Z Martino Wanis in Janom Šlambergerjem, zmagovalcema 6. sezone Štartaj Slovenija, smo se…

Če so nam oddaje nekaj pokazale, je to, da slovenski kupci želijo vedeti, od kod izvira hrana, ki jo uživajo.

teržan
15. 01. 2022

Z Darjo Teržan, izvršno direktorico poslovnega področja Donat v Atlantic Grupi, smo se…

»V marketingu se vse začne in v marketingu se vse konča. Kdor v poslovnem svetu tega danes ne razume, bo imel resne težave, morda ne letos, a v…

Naši avtorji