m
Aktualno

Pepsi praznuje 125 let

Pepsi ob svoji 125-letnici razkriva celostno tržnokomunikacijsko akcijo, ki vključuje slavne osebnosti in začasno restavracijo.

Pepsi je ena od najbolj prepoznavnih blagovnih znamk osvežilnih pijač. Ustvarili so jo 28. avgusta 1898 v Severni Karolini v ZDA, ko je farmacevt Caleb Bradham svoj izum Brad’s drink preimenoval v Pepsi-Colo. Vse od takrat se priljubljenost pijače povečuje in še danes žanje uspehe po vsem svetu.

Podjetje ob 125-letnici začenja 125-dnevno akcijo, ki vključuje nov logotip, novo podobo embalaže, organizacijo dogodkov, nagradne igre, nove oglaševalske in ustvarjalne vsebine ter celo začasno restavracijo, posvečeno pepsiju in vsem ikoničnim trenutkom, ki jih je pijača zaznamovala.

Restavracija v New Yorku bo za teden dni odprla vrata 19. oktobra, obiskali pa jo bodo lahko tudi tisti, ki ne živijo prav blizu mesta, saj so v podjetju organizirali globalno nagradno igro, ki bo 5 srečnežev (s katerega koli konca sveta) nagradila z izletom v New York in obiskom restavracije Pepsi, v kateri bodo poskusili poseben meni, ki bo jasno pokazal, da je hrana s pijačo Pepsi boljša.

Vsi najboljši pretekli trenutki na enem mestu

Vodja marketinga Todd Kaplan je povedal, da bo restavracija pod eno streho združila vse najboljše trenutke blagovne znamke, kar vključuje najbolj priljubljene oglase, največje glasbene trenutke, najbolj redke izdelke in mnogo več. Poudaril je, da bo to edinstvena priložnost, s katero se bodo navdušenci lahko potopili v zgodovino slavne pijače in se skupaj ozrli proti novemu poglavju.

Kaj pa prihodnost?

Slavje 125. obletnice se ne osredotoča samo na preteklost, temveč tudi prihodnost. Pepsi se je zavezal k ustvarjanju inovacij in novih nepozabnih trenutkov še za naslednjih 125 let. S kampanjo želijo svetovni javnosti sporočiti, da je Pepsi več kot samo pijača – gre za ikono, ki soustvarja spomine generacij in navdihuje novo generacijo potrošnikov.

m

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji