cresta
Aktualno

Penina Untouched by Light ob boku Adidasu in Pepsiju

Po kanskem levu in nagradi Kluba umetniških direktorjev (ADC) sta penina Radgonskih goric Untouched by Light in hrvaška agencija Bruketa & Žinić & Grey prejeli tudi srebrno nagrado Cresta.

Nagrajeni projekt je prvo peneče vino na svetu, ki je v celoti proizvedeno, prodano in degustirano v temi, nastalo pa je kot odgovor na znanstvene raziskave, ki potrjujejo negativen vpliv svetlobe na arome vina, zlasti penečega. Ta kreativna ideja, ki je prejela srebrno nagrado Cresta za oblikovanje, se je tako znašla ob boku velikih svetovnih blagovnih znamk, kot so Adidas, Pepsi in Xbox.

Cresta je mednarodna nagrada za ustvarjalnost v tržnem komuniciranju, ki jo podeljujejo od leta 1993 in za katero tekmujejo številna najuglednejša mednarodna ustvarjalna podjetja. Za razliko od podobnih tekmovanj tu zmagovalce izberejo na podlagi vsote točk 120 članov žirije, in sicer brez njihovih medsebojnih razprav, ki bi lahko vplivale na točkovanje. Med letošnjimi žiranti so bili med drugim Marco Cremona (Google), Oriel Davis-Lyons (Spotify), James Hirst (Pinterest) in predstavniki nekaterih najmočnejših kreativnih agencij na svetu.

Penina Untouched by Light je sicer pravkar prejela tudi zlato nacionalno priznanje za inovativnost.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji