paideia
Aktualno

Paideia vzpostavila prenosni studio za izvedbo spletnih dogodkov

Prvi prenosni studio za profesionalno izvedbo dogodkov preko spleta je namenjen podjetjem, ki želijo komunicirati s svojimi strankami in so to običajno počela na večjih sejmih ali konferencah, pravi Mojca Madea Majhen, direktorica Paideie.

Kot so sporočili iz agencije Paideia, je prenosni studio opremljen s tremi kamerami in vso potrebno opremo za profesionalno izvedbo online konference, kot so računalniki, monitorji za govorce, prenosni mikrofoni in naprave za avdio in video režijo. Priprava studia traja največ dve uri, za njegovo vzpostavitev pa je potreben samo dostop do spleta. Konference je možno predvajati na različnih platformah, kot so Zoom, YouTube, Facebook in Skype.

Za zdaj nudijo možnost za predpripravo konferenc na dveh fizičnih lokacijah v Ljubljani, in sicer v Gledališču Glej in Stari elektrarni. Zaradi njegove mobilnosti pa lahko studio postavijo tudi v konferenčni sobi podjetja, predstavitvenem prostoru ali na terasi.

Naročniki pred izzivom, kako sporočati pomembne informacije

»V času karantene so se pogovori preselili na Zoom in podobne platforme. To se je zgodilo čez noč in je bilo v danem trenutku najbolj primerna rešitev. Pa vendar je šlo za t. i. domača okolja, razne tehnične težave ipd. Zdaj, ko je jasno, da še nekaj časa ne bomo potovali in se družili, kot smo bili vajeni do začetka pojava virusa, se naši naročniki soočajo z izzivi, kako sporočati pomembne informacije in prikaze. Privlačno in pravilno sosledje podajanja informacij je namreč ključnega pomena. Pri tem govorimo tudi o raznih svečanih podelitvah, razglasitvah, prikazih novih storitev in izdelkov, pa seveda korporativnih nagovorih in obletnicah,« nam je Mojca Madea Majhen, ustanoviteljica in direktorica Paideie, odgovorila na vprašanje, ali v prenosnem studiu vidijo eno od rešitev za industrijo srečanj v teh negotovih časih.

Spletni dogodki omogočajo aktivno spremljanje udeležbe slušateljev

Na vprašanje, ali bodo po njenem mnenju spletni dogodki aktualni tudi po zaustavitvi koronavirusa, pa odgovarja: »Sama sodim v generacijo, ki ji osebno druženje veliko pomeni in sem mnenja, da so online dogodki in prenosi bolj izhod v dani situaciji, trenutno povezani z virusom.« Kot dodaja, naj bi po nekaterih napovedih koronakrizi sledila tudi finančna – čeprav sama upa, da ne bo prišlo do tega – in bodo podobne predstavitve pomembne tudi z vidika zniževanja stroškov poslovnih potovanj.

»S sistemi v studiu bo mogoče aktivno spremljati udeležbo slušateljev, na primer, kdo je kdaj zapustil predavanje in kaj si je morda zavrtel ponovno. Ko gremo na splet, tekmujemo na globalnem trgu in fizični prostor ni več omejitev, zato je takšen pristop k prenosom ključnega pomena. Udeleženca oziroma polušalca je treba aktivno zadržati; ciklusi prisotnosti se spreminjajo,« je še povedala za MM.

mojca majhen

Mojca Madea Majhen (Paideia): »Sama sodim v generacijo, ki ji osebno druženje veliko pomeni in sem mnenja, da so online dogodki in prenosi bolj izhod v dani situaciji, trenutno povezani z virusom.« (Foto: Žiga Intihar)

 

Naslovnica 479

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

zoran gabrijan
15. 05. 2021

Z Zoranom Gabrijanom, kreativnim direktorjem v Futuri DDB, smo se poglobili v proces…

stabej
10. 05. 2021

Podcast, podkast ali poddaja? Kdaj je smiselno sloveniti nove (tehnološke) izraze? Kako…

login
22. 04. 2021

Če vas zanima odgovor na zgornje vprašanje, si preberite roman Iza in samorog, v katerem…

Naši avtorji