abanka
Aktualno

Na plažo samo s telefonom

»Dobre priprave so pol uspeha za brezskrbne počitnice,« pravijo v Abanki, kjer so za uporabnike pripravili vrsto predpočitniških storitev, zaradi katerih boste na dopustu lahko še bolj uživali, saj bo za vaše finance med oddihom dobro poskrbljeno.

Med najbolj priljubljene (ali bolje rečeno koristne) počitniške storitve Abanke sodi mobilna denarnica Abadenarnica, ki vam omogoča, da greste lahko na plažo samo s telefonom, denarnico in kartice pa pustite na varnem v hotelskem sefu. Z Abadenarnico namreč lahko brezstično plačujete, če bi potrebovali gotovino, pa lahko z njo na brezstičnih bankomatih tudi dvigujete gotovino. Če še ne uporabljate mobilne banke Abamobi, si jo pred odhodom na dopust vsekakor naložite na svoj pametni telefon. Z njo boste lahko vedno na tekočem s prilivi in odlivi, poleg tega boste lahko mimogrede plačali položnico, na katero ste pozabili. Da boste glede financ zares brez skrbi, pa v Abanki svetujejo aktivacijo varnostnih sporočil Abasms, s katerimi boste obveščeni o vseh transakcijah na svojih računih. Prav tako dodatno varnostno mrežo predstavlja sklenitev Zavarovanja zlorabe plačilnih kartic, s katerim boste varnejši tako doma kot v tujini. 

Obročna kreditna kartica Visa bo prav prišla vsem tistim, ki si želite stroške počitnic razdeliti na več obrokov (2 do 12) in tako razbremeniti poletni družinski proračun. Če boste med dopustom plačevali tudi po spletu, pa vam v Abanki svetujejo uporabo debetne kartice Visa, pri kateri si lahko nastavite dnevni limit za spletna plačila in tako morebitnim spletnim goljufom preprečite, da bi vam izpraznili osebni račun. Za varno spletno nakupovanje si lahko odprete tudi Aračun elektronski, na katerega si sredstva za brezskrbne spletne nakupe nalagate sproti.

Previdnost ni nikoli odveč

Da težko pričakovanega dopusta ne pokvarijo neprijetnosti, vam v Abanki svetujejo, da še pred odhodom na dopust posodobite protivirusni program in naredite varnostne kopije pomembnih podatkov, vse elektronske naprave, ki jih boste jemali s seboj, pa opremite z močnim geslom. Na dopustu bodite pozorni tudi pri uporabi bankomatov (bankomat pred uporabo dobro preglejte, da na njem ni kaj nenavadnega in z roko vedno zakrijte vnašanje svoje PIN-številke), pri uporabi mobilne banke pa se izogibajte javnih WI-FI-točk. Če odhajate v tujino, ne pozabite na najpomembnejše – zavarovanje sebe, ki ga z Zavarovanjem potovanj v tujino enostavno sklenete v izbranih poslovalnicah Abanke. 

Več o predpočitniških storitvah Abanke najdete tu: https://www.abanka.si/bancni-racuni/posebne-ponudbe/predpocitniske-storitve.

»Želimo vam brezskrben dopust,« še pravijo v Abanki.

abanka seznam

 

MM_naslovnica

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

afrodita danica
27. 01. 2021

Kozmetika Afrodita letos praznuje že svojo 50. obletnico. Ob pomembni prelomnici te…

eva premk bogataj
23. 01. 2021

V času, ko smo in še bomo zaprti med štiri stene, ponovno odkrivamo, da je knjiga lahko…

Martina Merslavič
22. 01. 2021

Martina Merslavič ima dolgoletne izkušnje s področja odnosov z javnostmi; bila je…

Naši avtorji