hi
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Elan po novem tudi z gorskimi kolesi

Elanova kolesa so letošnja novost na trgu saj se blagovna znamka Elan po več kot 15 letih ponovno vrača na kolesarski trg. »Vizija Elana je navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog. V sledenju naše vizije s ponosom najavljamo razširitev blagovne znamke Elan v segment gorskih koles. Ljubitelji kolesarstva in blagovne znamke Elan bodo lahko v poletnih mesecih odslej še aktivnejše preživljali prosti čas v naravi,« ob najavi novega programa koles sporoča Leon Korošec, podpredsednik skupine Elan.

elan kolesa

Prvi del programa so gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke, ki so bila razvita skupaj z licenčnim partnerjem, podjetjem Hervis.

Mednarodno priznanje Comenius-EduMedia za založbo Rokus Klett

Založba Rokus Klett je za zbirko interaktivnih gradiv za matematiko od 6. do 9. razreda na digitalni platformi IzziRokus prejela plaketo in medaljo Comenius-EduMedia za najboljše gradivo v svoji kategoriji. Nemško združenje GPI (Gesellschaft für Pädagogik und Information) za pedagogiko in informatiko je prepoznalo visoko kakovost vsebinskega, metodično-didaktičnega, tehničnega in digitalnega vidika zbirke vrhunskih interaktivnih gradiv za matematiko IzziRokus 6–9, ki pomaga učencem doseči boljše razumevanje šolske snovi in lažje ter hitrejše učenje.

rokus

Odličen odziv HOFERjevih kupcev na akcijo zbiranja očal

Znani so podatki letošnje akcije zbiranja rabljenih navadnih in sončnih očal z dioptrijo, ki jo HOFER izvaja v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon. HOFERjevi kupci so v vseh trgovinah HOFER v za to predvidene škatle v letošnjem letu oddali kar 13.240 očal, s čimer je v prvem desetletju zbiranja očal skupno število preseglo 109.000. Letos je presenetila tudi izredna donacija, podjetje HOFER pa je prvič Komunalnemu podjetju Vrhnika v nadaljnjo predelavo oziroma reciklažo predalo tudi veliko število etuijev.

alen

Tovarna zdrave hrane zdaj tudi v Sloveniji

Spletna trgovina Tovarna zdrave hrane je dobila svoje mesto tudi na spletu v Sloveniji. Z novo spletno stranjo ponujajo širok izbor visoko kakovostnih izdelkov in pravijo, da skušajo zadovoljiti ter prepričati tudi najbolj zahtevne stranke. Ponujajo jim tudi brezglutenske izdelke, velik izbor za vegane, izdelke za ljudi z diabetesom, prehrano za športnike in hčerinsko znamko živil Nutrigold, ki so jo ustvarili med razvojem Tovarne.

zdrava hrana

V Slovenijo prihaja Kristina Kuzmič

Pri Mladinski knjigi je izšla knjiga Drži se in ob tej priložnosti bo Slovenijo obiskala ameriška vlogerka hrvaških korenin Kristina Kuzmič. S svojo duhovito knjigo je postala glas nove generacije mam, ki jim sporoča, da »ni treba biti bogat, popoln in fin, da bi ti uspelo«. Na Instagramu in Facebooku jo redno spremljajo vsaj trije milijoni ljudi, nekateri njeni video posnetki o starševstvu pa imajo tudi po milijardo ogledov. Kristina Kuzmič v torek ob 18. uri prihaja v Alejo Sky, kjer se bo pogovarjala z voditeljico, glasbenico in novinarko Ano Mario Mitić.

držise

Caprisov Boat Party letos rekorden

Radio Capris je organiziral že tretji Caprisov Boat Party, tokrat pred Fieso. Gre za edini tovrsten dogodek pri nas. Letošnji je bil rekorden v vseh pogledih, nanj je namreč prišlo več kot 100 plovil in prav toliko odgovornih kapitanov. Udeleženci so se kar šest ur zabavali ob ritmih plesne glasbe, organizatorji pa že zdaj napovedujejo izvedbo četrte zabave na morju, ki bo junija 2023.

boat

Foto: Jaka Ivančič 

41. festival Melodije morja in sonca na RTV Slovenija

Amfiteater Avditorija Portorož bodo v soboto, 9. julija 2022, napolnile nove poletne melodije. Gostiteljica večera bo Lorella Flego, večer pa bosta popestrila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Na festivalu se bo ob spremljavi festivalskega benda v živo predstavilo 12 tekmovalnih pesmi, prenos pa bo ob 21. uri na programih RTV Slovenija.

mms

Foto: Aleš Rosa, Avditorij Portorož – Portorose

Na Grajskem dvorišču bodo zasijale filmske zvezde

Film pod zvezdami, ki ga na Ljubljanskem gradu že vrsto let pripravljajo v sodelovanju s Kinodvorom in Mestno občino Ljubljana, bodo letošnje poletje odprli 14. julija 2022 s slovenskim filmom Inventura, igranim prvencem režiserja Darka Sinka. Vse do 6. avgusta si bo mogoče na grajskem dvorišču ogledati izbor najbolj odmevnih filmov iz kinematografske sezone, pa tudi štiri filmske poslastice, ki bodo na slovenskih platnih doživele prvo projekcijo.

ljgrad

FKK 2022: Samo gola kultura in nič drugega

Včeraj se je v Kostanjevici na Krki začel peti Festival Kulture Kostanjevica – FKK 2022. Bogat kulturno-umetniški program FKK 2022, ki prepleta gledališki, literarni, vizualni in koncertni del, bo obiskovalce navduševal s pestrim naborom glasbenih umetnikov, med katerimi so slovenski raper Marko Jacob Cavazza alias Vazz, krška skupina elektronskega roka Kontradikshn, izjemna zagrebška skupina Urban&4 in neumorni traperji Matter. V zaključnem aktu bo v ospredje stopil koIektiv Insan, po dolgem času novomeška skupina Moveknowledgment, razgreto publiko pa bo na višje obrate zasukal zagrebški stoner/groove band She Loves Pablo z alternativno poslastico rocka. Vstop za obiskovalce je brezplačen.

fkk

To poletje na POP TV Ljubezen ne rabi besed

Na POP TV prihaja nova turška serija Ljubezen ne rabi besed (Aşk Laftan Anlamaz). V njej bodo gledalci lahko spremljali, kaj se zgodi, ko se srečata dva popolnoma različna posameznika iz čisto drugačnih družbenih okolij, med njima pa je neustavljiva privlačnost. Serija bo na sporedu vsak dan od ponedeljka do četrtka ob 17.55.

ljubezen

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

peter scott
03. 08. 2022

Peter Scott, podpredsednik novih medijev in inovacij v družbi Warner Bros. Discovery,…

Kot medij moraš razumeti, kaj navijači pričakujejo od tebe in jim to tudi ponuditi. Nekateri želijo vsebine gledati na telefonu, drugi na televiziji…

zletalom
01. 08. 2022

Vsak, ki rad potuje, je na družbenih omrežjih verjetno že zasledil profil Z letalom na…

Najbolj preprosto lahko našo storitev pojasnimo tako, da gre za najem nekoga, ki organizira potovanje, ki pa se izvede samostojno. Sama namreč trdno…

Rod White
30. 07. 2022

Tako pravi Rod White, glavni direktor oblikovanja v podjetju TP Vision s sedežem v…

V običajnem vsakdanjem življenju obstaja jasna povezava s tem, koliko so ljudje pripravljeni plačati za določeno blagovno znamko iz ponudbe izdelkov…

Naši avtorji