hitrice
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

09DIGGIT: Štiri nagrade za DROM agency in Agencijo 101

Predstavniki DROM agency in Agencije 101 so z Diggita, ki je potekal 12. maja 2022, odnesli po tri zlate in eno veliko nagrado. Nagrado zlati likalnik za digitalno osebnost leta 2022 je prejela Milena Jakovljević, soustanoviteljica in strateška direktorica v DROM agency. Letos je bilo prijavljenih rekordnih 75 del, žirija pa je podelila enajst zlatih in štiri velike nagrade.

diggit

31. SOF: Prejemnik nagrade za oglaševalsko osebnost je Mitja Tuškej

Stanovsko nagrado Slovenske oglaševalske zbornice oglaševalska osebnost prejme Mitja Tuškej, strateg in partner v Formitas skupini. Nagrado bo dobil 15. junija 2022, na zaključni prireditvi 31. SOF-a. »Mitja Tuškej zapisuje znamčenje z zelo veliko začetnico in z vsem svojim delovanjem pooseblja vrednote in poslanstvo, ki ga v sebi nosi tudi Slovenska oglaševalska zbornica,« so zapisali v SOZ.

tuskej

V Ljubljano ob Svetovnem dnevu čebel prihaja priznani 3D-ulični umetnik

Ob Svetovnem dnevu čebel, ki ga na pobudo Slovenije po vsem svetu obeležujemo 20. maja, so v A1 Slovenija pripravili poseben dogodek. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana so povabili priznanega hrvaškega umetnika in Guinnessovega rekorderja Filipa Mrvelja, ki bo poskrbel za prvo anamorfno poslikavo v naši prestolnici. S 3D-poslikavo, ki bo na ogled na Prešernovem trgu, želita partnerja opozoriti na pomen čebel in medovitih rastlin za njihov obstoj.

Spar v sodelovanju z Evrosadom Krško za še več lokalnih pridelkov

Spar Slovenija kot vodilni trgovec v ponudbi lokalno pridelane hrane pri nas veliko truda in energije vlaga v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Partnerstva z mnogimi lokalnimi dobavitelji so nadgradili še s podpisom dolgoročnega sodelovanja z Evrosadom Krško. »Naše sodelovanje z Evrosadom Krško že vrsto let spremlja obojestransko zadovoljstvo. Dobaviteljem predstavljamo zanesljivega partnerja, z aktivno podporo slovenskih pridelovalcev pa zmanjšujemo ogljični odtis in skrajšujemo transportne poti,« je ob podpisu pogodbe z Evrosadom povedal Uroš Lozej, vodja nabave živil v Sparu Slovenija.

spar krško

Spektakel ob 2. rojstnem dnevu ALEJE

ALEJA praznuje 2. rojstni dan, ob tem pa obiskovalce čaka veliko praznovanje. To bo potekalo od četrtka, 19. maja, do sobote, 21. maja. V treh dneh se bo zvrstilo vse, od mode, plesa, glasbe do aktivacij; med drugim so pripravili akrobatske delavnice z Dunking Devilsi, glasbene nastope Adrijane Kamnik, Alenke Godec, Challeta Salleta, Martine Majerle, Nastje Gabor, Sebastiana in Žana Serčiča, izžrebanca pa čaka tudi lepa nagrada – enoletni brezplačni najem električnega avtomobila ID.3.

aleja4

TEDxLjubljana 2022: Pogum prevlada

V soboto, 21. maja 2022, se v prestolnico vračajo ikonični govori, ki ne potrebujejo posebne predstavitve. TEDxLjubljana, krovna TEDx organizacija v Sloveniji, namreč prvič po letu 2019 organizira enega od svojih spektaklov, na katerem se bo zvrstilo enajst govornikov svetovnega kalibra. Dogajanje bo zaokroževalo geslo »Pogum prevlada«, s katerim organizatorji obiskovalce pozivajo k premagovanju svojih strahov. Med posamezniki, ki bodo svoje ideje delili z občinstvom, bodo igralec Nik Škrlec z govorom o spominu, Natalija Spark, Slovenka leta 2020, z govorom o znakovnem jeziku in pravnik Luka Planinc z govorom o veriženju podatkovnih blokov (blockchainu).

tedx

V Maribor prihaja Karierni sejem MojeDelo.com

19. maja 2022 od 10. ure dalje bodo obiskovalci lahko pregledali ponudbo na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Hotelu City v Mariboru. Več kot 50 domačih in tujih razstavljavcev bo iskalo nove kadre, sejem pa ponuja tudi pester program. Za mlade bo zanimivo predavanje Moje prvo delo, v katerem se bo Gorazd Prah osredotočil na izzive mladih pri iskanju prve službe, Kaly Kolonič pa bo govorila o trikih za urjenje spomina, ki jih uporabljajo najuspešnejši ljudje na svetu.

mb

11. grajski dnevi prihodnji konec tedna

V spomin na 16. maj 1905, ko je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, Grad pa je prešel v mestno last, bodo na gradu letos pripravili že 11. grajske dneve. Kaj vse se bo dogajalo, preverite tukaj.

grajski dnevi

Park Tivoli bodo ponovno napolnili tekaški navdušenci

Ljubljanski park Tivoli bodo v soboto, 11. junija 2022, ponovno zavzele tekačice, ki se bodo tudi tokrat lahko podale na 5-kilometrsko ali 10-kilometrsko preizkušnjo dm teka. Po opravljeni preizkušnji bodo osrednji oder zavzeli Čuki, že stari znanci dogodka, mikrofon pa bo nato prevzela še Nina Pušlar.

čuki

Moje sonce na Planetu

Pretekli teden so na Planetu začeli predvajati novo turško nadaljevanko Moje sonce (Ada Masalı). Serija je požela velik uspeh v številnih evropskih državah, glavna igralca pa je »izstrelila« med najbolj zaželene obraze. Alp Navruz in Ayça Ayşin Turan sta se zaljubila tudi v resničnem življenju. Nadaljevanka Moje sonce je na sporedu od ponedeljka do petka ob 17. uri. S Planeta so ta teden sporočili tudi, kdo bo voditelj kviza Družinski dvoboj – to je igralec in komik Žan Papič.

mojesonce

491

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
26. 05. 2022

Pierre-Olivier Cimon, vodja projektnega razvoja v hrvaškem podjetju Rimac Technology,…

Mate Rimac je tam, kjer je, z razlogom. Je prizemljen genij z velikim srcem. Sodelavce navdihuje tako s tehnološko vizijo kot tudi z vodenjem.

bla
24. 05. 2022

Ekipa pod vodstvom režiserja Mateja Rimaniča je na letošnjem kanskem filmskem festivalu…

Zdaj ko smo se vrnili iz Cannesa, nam je teža tega dosežka že veliko bolj oprijemljiva, ampak mislim, da lahko govorim za celotno ekipo, ko rečem, da…

tedx
24. 05. 2022

Ekipa TEDxLjubljana je po dveh letih ponovno organizirala dogodek v živo, in sicer pod…

Kot vemo, prepoznavnost blagovne znamke raste, če produkt, v našem primeru dogodek, povečuje svojo kakovost. Prav temu se najbolj posveča ekipa…

Naši avtorji