hitrice6
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Filmi letošnjega festivala Liffe na voljo tudi naročnikom televizije Telekoma Slovenije

31. Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe, ki bo letos med 11. in 22. novembrom potekal v digitalnem okolju, prinaša 25 najboljših in najbolj svežih filmov letošnjega leta. Filmi bodo na voljo na spletni strani www.liffe.si, poleg tega pa bo Telekom Slovenije, ki je glavni pokrovitelj festivala že 25 let, ogled izbranih filmov omogočil tudi svojim naročnikom televizije. Naročniki televizije Telekoma Slovenije lahko 20 filmov letošnjega Liffa kupijo neposredno v videoteki DKino.

liffe

Leto 2020 za VOYO v znamenju rekordov in okrepljene originalne produkcije

Po vsesplošnem zaprtju, ki je zaznamovalo letošnje leto in zabavo preselilo domov, VOYO beleži rast naročnin. Blaž Bezek, vodja storitve VOYO, letošnje leto obeležuje kot rekordno in pravi, da v leto 2021 vstopajo še močnejši in s še večjim zanosom: »S ponosom predstavljamo nove originalne serije z vrhunsko igralsko zasedbo, ki smo jih kljub omejitvam uspeli posneti to jesen. Tudi na področju razvoja platforme smo v ekstremnih pogojih razvili nove aplikacije VOYO za TV-vmesnike operaterjev Telekom Slovenije, T2 in A1, nove aplikacije za Smart TV Hisense Vidaa, Philips Saphi Smart TV, Apple TV in Huawei App Gallery.«

voyo2

Planet 18 odslej na sporedu tudi ob sobotah in nedeljah

Informativna oddaja Planet 18, ki jo vodita Valentina Plaskan in Igor Krmelj, bo odslej na Planetu tudi ob koncih tedna. Gledalci bodo lahko najnovejše novice in pregled dogajanja v Sloveniji ter po svetu kot doslej spremljali ob 18. uri – vse dni v tednu. Prvič bo Planet 18 v soboto in nedeljo na sporedu že ta vikend.

planet18

Arena Sport predstavila novo spletno stran

9. novembra 2020 je zaživela nova spletna stran športne televizije Arena Sport. Pravijo, da bo vsebina bolj pregledna, na voljo pa bo programska shema za sedem dni naprej, ki bo redno osvežena. To je še posebej pomembno v tem času, ko so zaradi trenutne situacije s koronavirusom športni dogodki večkrat prestavljeni ali odpovedani in so spremembe zelo pogoste.

arena sport

SPORTO 2021: Med predavatelji tudi Arsène Wenger

V svoji 17. različici se SPORTO, mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu, seli na splet, kjer se bo odvijala 21. in 22. januarja 2021. Največje predavateljsko ime bo Arsène Wenger, nekdanji trener britanskega prvoligaša Arsenala. Več o govorcih si lahko preberete tukaj.

sporto arse

Prihaja NLB mobilna poslovalnica Bank&Go

NLB predstavlja mobilno poslovalnico Bank&Go. Sodobno opremljen kombi z bančnimi svetovalci bo občanom in mikro podjetjem ponujal bančne storitve, znanje, izkušnje in nasvete, predvsem pa osebni stik, brez katerega včasih preprosto ne gre. Takoj, ko bodo razmere dopuščale, bo mobilna poslovalnica Bank&Go obiskala skoraj 50 krajev po vsej Sloveniji.

nlb mobilna

Foto: I. Lazar

Banka Sparkasse odprla novo poslovno enoto Sparkasse Bežigrad

V ponedeljek, 2. novembra 2020, je svoja vrata odprla nova poslovna enota Banke Sparkasse. Enota v prostorih nekdanje Astre na Dunajski cesti se ponaša s prenovljenim konceptom, ki uporablja naravne materiale, ki v prostoru poskrbijo za topel občutek in gostoljubje. »V čem se sploh še lahko razlikujemo? V tem, da odpiramo enote, medtem ko jih drugi zapirajo. V tem, da smo na voljo, svetujemo in sodelujemo s strankami tudi osebno, ne samo na spletu,« je ob otvoritvi povedal Stefan Vavti, član uprave Banke Sparkasse.

sparkasse

Nove zgodbe v agenciji Paideia Events

V agenciji Paideia Events so svojo primarno dejavnost, organizacijo dogodkov, trenutno preusmerili oziroma nadgradili s prenosnim studiem za profesionalno izvedbo spletnih konferenc. Na ta način že uspešno izvajajo dogodke, okrepili pa so tudi dejavnost na področju odnosov z javnostmi.

paideia

Foto: Žiga Intihar

Publicisova platforma Marcel dostopna tudi v Sloveniji

Publicisova platforma za umetno inteligenco Marcel je od letošnjega aprila na voljo tudi slovenskemu delu holdinga. Uradno so platformo predstavili leta 2018, njen osnovni namen pa je bila pomoč pri preobrazbi holdinga in večji povezanosti in izobraževanju med njenimi zaposlenimi, naročniki in stroko.

marcel

Bjana ob 30-letnici s posebno penino

Miran Sirk, začetnik zgodbe Bjana, je ob njeni 30-letnici na spletnem dogodku predstavil prav posebno penino Bjana Giant, s katero je napolnil tisoč steklenic magnum. Gre za enkratno penino, ki je ne bodo ponovili, za njeno zunanjo podobo pa je znova poskrbel Žare Kerin, kreativni direktor v agenciji Futura DDB.

bjana

Foto: Marijan Močivnik

Dobrodelno obarvani rožnati oktober

Ob mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, rožnatem oktobru, so številna podjetja prispevala za boj proti raku dojk, namenili pa so jih Europi Donni – Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk. Žito in Lidl Slovenija sta Europi Donni predala donacijo v višini 5.000 evrov, sredstva pa so zbirali s prodajo kruha roza oktober. HOFER je s prodajo t. i. dobrodelnih šampinjonov v roza embalaži s pomočjo kupcev zbral 8152 evrov, rožnati oktober pa sta podprla tudi Telekom Slovenije in Samsung. S prodajo dveh »rožnatih mobitelov« sta zbrala donacijo v višini 10.000 evrov. 

roza lidl 2

roza hofer

roza telekom

Intervju

katarina klemenc
28. 11. 2020

Z mag. Katarino Klemenc, direktorico korporativnega komuniciranja Novartisa v Sloveniji…

snapchat
16. 11. 2020

Tako trdi Samuel Bevan, mednarodni vodja za nove trge in poslovne rešitve pri Snapchatu,…

timotej gala
14. 11. 2020

Httpool letos praznuje že dvajsetletnico delovanja in ob tej priložnosti smo se…

Naši avtorji