hitrice16
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« ob jutranji kavi in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

PRO PR konferenca prestavljena na september

18. mednarodna konferenca PRO PR, ki bi morala potekati lani in so jo organizatorji prestavili na junij 2021, je znova prestavljena. Zaradi epidemioloških razmer so določili nov datum, in sicer naj bi konferenca potekala od 29. septembra do 2. oktobra 2021. Lokacija ostaja: Terme Olimia v Podčetrtku.

propr

Lidl: »Trajno je sijajno«

Lidl Slovenija je objavil svoje prvo trajnostno poročilo za poslovni leti 2018 in 2019, v katerem predstavljajo svoja prizadevanja za boljši svet. V poročilu, ki so ga naslovili »Trajno=Sijajno«, na enem mestu celovito in sistematično predstavljajo prizadevanja podjetja na področju upravljanja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

lidl sijajno

Dobrodelni Pokal Vitranc

Pokal Vitranc, ki velja za enega od najlegendarnejših športnih dogodkov na svetu, letos praznuje okroglih 60 let. Dogodek, ki bo 13. in 14. marca 2021, tokrat ne bo le športen, ampak tudi dobrodelen. Zaživela je namreč družbeno odgovorna akcija #VITRANCcares, katere osnovni namen je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij.

vitranc

V JYSK-u kmalu le trajnostni bombaž

V JYSK-u si intenzivno prizadevajo za trajnost na več področjih. Po prehodu na reciklirano embalažo so se zavezali tudi k uporabi trajnostnega bombaža. »Do konca leta 2024 bomo v vseh tekstilnih izdelkih uporabljali 100-odstotno bolj trajnosten bombaž, ki mora biti ekološki, recikliran ali izdelan v okviru programa organizacije Better Cotton Initiative,« pravi Rune Jungberg Pedersen, direktor komunikacij in družbeno odgovornega poslovanja v JYSK-u.

jYsk

Novartis v Sloveniji prepoznan tudi po vključenosti LGBT-oseb

Novartis je v Sloveniji svoja prizadevanja za raznolikost in vključenost potrdil s certifikatom LGBT-prijazno podjetje. Certifikat podeljuje Mestna občina Ljubljana organizacijam, ki se zavežejo k soustvarjanju vključujočega okolja za zaposlene, dvigu ozaveščenosti zaposlenih in posluhu za temeljne človekove pravice LGBT-oseb.

novartis lgbt

Zavarovalnica Generali podpira umetnost

Zavarovalnica Generali s svojo galerijo podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. V galeriji na Dunajski 63 v Ljubljani si lahko še do petka, 2. aprila 2021, ogledate razstavo SLIKE 151617 akademskega slikarja Boštjana Jurečiča. Razstava je ves čas na voljo tudi v virtualni galeriji.     

generali razstava

Razstava slovenskega oblikovanja na Dunaju

4. marca 2021 so v galeriji DesignAustria na Dunaju odprli veliko razstavo izbora sodobnega slovenskega oblikovanja, ki zajema izdelke lokalnega izvora in sledi trajnostnim načelom. Razstava z naslovom Prihodnost bivanja je prikaz slovenske ustvarjalnosti in poudarja vlogo kulturnega in kreativnega sektorja kot gonila trajnostnega razvoja. Na ogled bo do 25. aprila 2021.

dunaj razstava

Del parkirne hiše Supernova Ljubljana Rudnik je že odprt

Zaključena je prva faza gradnje parkirne hiše ob širitvi nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Te dni so odprli del parkirne hiše z 900 parkirnimi mesti, skupaj jih bo še enkrat več. Celoten projekt v vrednosti 70 milijonov evrov se je začel septembra lani, kljub pandemiji pa dela potekajo po načrtih.

supernova parking

NBA All Star na Areni Sport

Jutri, 8. marca, ob 2. uri zjutraj po evropskem času, bo na Areni Sport 70. tekma zvezd lige NBA. Odigrana bo v ponedeljek, 8. marca, ob 2. uri zjutraj po evropskem času. Na njej bo koše »zabijal« tudi Luka Dončić iz ekipe Dallas Mavericks, ki so ga že drugo leto zapored izbrali v začetno peterko Zahoda.

all star doncic

Piramida sreče kmalu na Planetu

Na Planet kmalu prihaja še ena novost: kviz Piramida sreče. V kvizu se bosta med seboj pomerila dva para, za zmago pa poleg sreče štejejo znanje, pogum in zaupanje dveh soigralcev. Prijave so že odprte.

piramida srece

Naslovnica 478

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

nika
08. 04. 2021

Slovenski startup Epidemic ima ambicije zgraditi najmočnejšo skupnost nano- in…

Postati želimo simbol avtentičnosti v vplivnostnem marketingu. Zgraditi želimo najmočnejšo skupnost nano- in mikrovplivnežev na svetu, ki temelji na…

franja1
03. 04. 2021

To so besede Maje Oven, ki je s svojim prispevkom pri organizaciji Maratona Franja in…

amy rodgers
01. 04. 2021

Leto 2020 je svet postavilo pred neslutene izzive. Prihodnost je sicer nehvaležno…

»Leto 2020 je direktorjem marketinga ponudilo priložnost, da se 'resetirajo', inovirajo in razmišljajo zunaj ustaljenih okvirov,« pravi Amy…

Naši avtorji