h
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Zlati boben vabi mlade, naj do 20. septembra prijavijo svoje delo

Slovenska oglaševalska zbornica bo letos samo mladim iz Slovenije omogočila, da prejmejo brezplačno kotizacijo za festival Zlati boben, če svoje delo prijavijo v tekmo za Mlade bobnarje. Če ste torej mlajši od 30 let in ste kreativni, vas Slovenska turistična organizacija in Zlati boben vabita k sodelovanju v natečaju mladih bobnarjev za najboljši in najbolj kreativen plakat na temo: »Na zmenku z mojstrovino!« oziroma »A date with a masterpiece!«. Več o tekmovanju na povezavi.

Zlati boben

Triglav tek privabil več kot 1.800 obiskovalcev

Več kot 1.800 tekačev in obiskovalcev 11. Triglav teka je v soboto, 9. septembra 2023, prispevalo k nepozabnemu športno-družabnemu dogodku na Brdu pri Kranju. Tekači vseh generacij so se v objemu narave in v družbi vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih: polmaratonu, teku na 10 in 5 km, štafetnem teku trojk, družinskem teku in otroškem teku Kuža Pazi. Skupaj so pretekli več kot 10.000 kilometrov.

Triglav tek

Lidl Slovenija in Interzero Slovenija zbirata plastenke za Junake 3. nadstropja

Da bi pomagali otrokom, ki so zboleli za rakom, so se v Lidlu Slovenija skupaj s podjetjem Interzero Slovenija odzvali na pobudo društva Junaki 3. nadstropja in bodo v naslednjih šestih mesecih društvo podpirali pri zbiranju odpadnih plastenk v humanitarne namene. Akcijo, ki se začenja v okviru Zlatega septembra, meseca ozaveščanja o otroškem raku, so poimenovali »Zbiramo plastenke za Junake«. Odpadne plastenke pijač se lahko v izbranih poslovalnicah Lidla Slovenija oddajo v poseben avtomat za zbiranje plastenk, obe podjetji pa bosta skupaj donirali še po pet centov za vsako oddano plastenko.

plastenke

Podjetje Spar Slovenija je prizadetim v poplavah doniralo več kot 190.000 evrov

Ob neurjih, ki so na začetku avgusta prizadela Slovenijo, so v Sparu med prvimi priskočili na pomoč z donacijami za lokalne skupnosti, humanitarne organizacije in gasilce, ki so pomagali na terenu. V prvi vrsti so pomagali tudi svojim zaposlenim, ki so utrpeli škodo, in jim skupno namenili 117.000 evrov solidarnostne pomoči. V sodelovanju z Rdečim križem so organizirali akcijo zbiranja izdelkov za ljudi s poplavljenih območij ter žrtvam poplav preko štirih humanitarnih organizacij donirali dodatnih 35.000 evrov pomoči. Skupaj so tako donirali več kot 190.000 evrov.

 Spar Slovenija

Henkel pomaga z donacijo izdelkov

Po tem, ko so nedavne poplave povzročile uničujočo škodo po vsej državi, želi Henkel kot družbeno odgovorno podjetje pomagati in nuditi podporo svojim zaposlenim, pa tudi celotni skupnosti, ki jo je prizadela naravna katastrofa. Zato se je Henkel Adria s sektorjema HCB in Hair professional odločil za donacijo, ki vključuje izdelke Persil, Weisser Riese, Somat, Pril in Schwarzkopf professional. Na pomoč je priskočila tudi Fundacija Fritz Henkel, ki nudi nujno pomoč ob naravnih nesrečah po vsem svetu, in sicer v obliki finančne podpore z željo pomagati Sloveniji.

Henkel

Ekskluzivno doživetje A1 Vajb na razprodanem koncertu Joker

Medtem ko se Joker Out ogrevajo za razprodan koncert v Stožicah, A1 Slovenija ponuja še eno priložnost tistim, ki so ostali brez vstopnice. V sklopu paketa za mlade A1 Vajb bodo 10 izžrebancem nagradne igre omogočili ekskluzivno doživetje iz A1 Vajb VIP lože, vpogled v zakulisje koncerta in mnogo drugih presenečenj. Nagradna igra poteka A1 Vajb profilu na Instagramu in TikToku do 24. septembra.

Tradicionalna VIP trgatev vinske kleti Puklavec Family Wines

14. septembra 2023 je vinska klet Puklavec Family Wines, ki je v letu 1934 postavila temelje vinogradniškega uspeha, gostila svoje tradicionalno srečanje. Klet je z VIP trgatvijo potrdila svoj visok ugled v slovenskem vinogradništvu, temelječ na brezkompromisni zavezanosti kakovosti in vina, ki se rojevajo v slikovitem okolju Ljutomersko-Ormoških goric, na dogodku pa so v srcu Prlekije združili 200 izbranih gostov.

Puklavec Family Wines

Črno na belem v Generali galeriji

Generali galerija napoveduje odprtje tretje letošnje razstave, s katero nadaljujejo podporo slovenski kulturni dediščini. Od srede, 20. septembra, bo galerija na Dunajski 63 v Ljubljani gostila samostojno razstavo risb z naslovom Črno na belem mlade umetnice Tine Konec.

Generali galerija

Prvi Maribor Art Walk

V petek, 22. septembra 2023, bo v Mariboru ob pobudi Umetnostne galerije Maribor organiziran prvi Maribor Art Walk, ki bo povezal več kot 20 kreativnih in umetnostnih prizorišč. Ta bodo odprla vrata za prosto sprehajanje in oglede obiskovalcev ter pripravila raznolik program. Eno od glavnih prizorišč bo tudi kreativni studio Trampolin, kjer so ustvarili podobo dogodka, in bodo ob razstavi svojih izbranih del in predavanju izvedli še »portfolio night«, na katerem se bodo lahko članom Trampolina predstavili talenti in strokovnjaki z različnih kreativnih področij za nova potencialna sodelovanja.

Art Walk

Na koncert v ALEJO

V torek, 19. septembra, se z nastopom Koala Voice nadaljuje drugi sklop torkovih after-work koncertov na ALEJA SKY. Že dva dni pozneje bo duh devetdesetih pričaral Dominik Kozarič, ki v Sloveniji nastopa po dveh desetletjih dela v tujini. V torek, 26. septembra, pa bo na oder stopila ena od stalnic slovenske glasbene scene, in sicer zabavljači skupine Ana Pupedan, ki zaključujejo pestro poletno dogajanje nad mestom.

 koncert

Curaprox dan z Dunking Devils zatresel Maribor in poskrbel za zdrave nasmehe

V Mariboru se je v soboto, 9. septembra, dobesedno treslo. Vražja zabava je poskrbela za zabavno-izobraževalni dan, ki so ga pričarali Curaprox, svetovno znani Dunking Devilsi, plesalci plesne šole Pingi, animacijska skupina Arbadakarba, raper Leopold I. in akademski glasbenik Vid Turica. Da so se nasmehi res bleščali od zdravja, pa so poskrbele številne Curaproxove delavnice in aktivnosti.

Curaprox dan

Slovenija ima talent prihaja 24. septembra

Nedeljski večeri na POP TV bodo od 24. septembra rezervirani za solze, smeh, objeme in zabavo za vso družino. Deveta sezona šova Slovenija ima talent obljublja številne novosti, ki bodo gledalce navdušile. Med drugim je letos prvič v zgodovini šova na avdicijskih oddajah padlo kar šest zlatih gumbov. Kdo jih je pritisnil in za koga, bo znano že zelo kmalu.

Slovenija ima talent

Jubilejna, 10. sezona kviza Joker

23. septembra 2023 na TV SLO 1 prihaja nova sezona kviza Joker. Tekmovalci se bodo na poti do glavne nagrade – 20.000 evrov ponovno preizkusili v dvanajstih vprašanjih in poskušali izkoristiti svojo srečo v igri z jokerji. Kviz bo vodil Mario Galunič.

Joker

(Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj)

Novi seriji na Planetu

Na Planetu so začeli predvajati novi seriji. Po koncu priljubljene indijske serije Zapuščena (Uttaran) gledalce čaka še ena indijska uspešnica: Polsestri (Swaragini). Začenja se tudi nova turška serija Oče (Baba), v kateri blesti z emmyjem nagrajeni turški igralec Haluk Bilginer.

Polsestri

Na VOYO prihaja četrta sezona Za hribom!

Uporabniki in uporabnice VOYO bodo lahko znova vadili svoj dolenjski naglas v četrti sezoni serije Za hribom! Vaščani najbolj zabavne vasice se vračajo z novimi absurdnimi zapleti, romancami ter tihotapskimi in preroškimi dogodivščinami. Prvič boste lahko k Zahribovcem pogledali že v četrtek, 21. septembra, ko na VOYO prihajata prva dva dela četrte sezone.

Za hribom!                                                           

Powered by AdSigner

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji