medex gana
Aktualno

Medex podpira trajnostni razvoj čebelarstva v Gani

Podjetje Medex je predstavilo projekt trajnostnega razvoja čebelarstva v Gani, ki poteka pod okriljem največje razvojne banke v Gani – EXIM.

Slovenski strokovnjaki – poleg Medexovih tudi strokovnjaki s področja čebelarstva in veterine –, bodo v Gani ustanovili tri čebelarske centre, ki bodo stičišče znanja ne le v tej afriški državi, temveč v celotni zahodni Afriki. »Medex ni le polnilec medu, ampak se od nekdaj trudimo širiti znanje in ozaveščenost glede pomena čebel in čebelarjenja,« je na novinarski konferenci poudarila Aleša Mižigoj, direktorica Medexa, ki izpostavlja, kako pomemben je vidik izvoza slovenskega znanja. Z njo se strinja tudi Matjaž Florjanc Lukan, sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve, ki pravi, da je projekt del mednarodnega dogovora, ki Slovenijo postavlja v sam vrh razvoja čebelarstva. Dogodka se je udeležil tudi direktor projekta Kofi Bossman, ki je izpostavil, da ima projekt za Gano velik pomen – poleg tega, da bo omogočil nova delovna mesta (s posebnim poudarkom na zaposlovanju žensk), bo namreč izboljšal standarde življenja ruralnega prebivalstva.

medex gana2

V Sloveniji se trenutno izobražujeta tudi dva čebelarja iz Gane. Na fotografiji sta s Kofijem Bossmanom (na sredini). 

Trajnostno naravnani

V Medexu so še poudarili, da jim veliko pomeni trajnostna narava projekta, saj je prav trajnost tista vrednota, na katero prisegajo v največji meri. Eden od njihovih večjih projektov v zadnjem času je bila naložba v višini več kot osem milijonov evrov, s katero so posodobili laboratorije in zgradili novo skladišče. Celotna naložba je trajnostno naravnana, saj ima dve lastni črpalni vrtini, tako da se hlajenje in ogrevanje izvajata s podtalnico, poskrbeli pa so tudi za polnilnice za električna vozila in za zaposlene uredili park Medex. V parku so zasadili medovite rastline, njihova želja pa je, da bi v njem zaposleni našli nekaj trenutkov za sprostitev in druženje. »V času, v katerem smo se znašli, smo ugotovili, da so največ vredni pristni stiki. Upam, da bo veliko priložnosti zanje tudi v našem novem parku,« je sklenila Aleša Mižigoj.

medex gana3

Zelena stena ob parku Medex. 

 

480

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

jacek
12. 06. 2021

Jacek Szymanski je poljski režiser in direktor fotografije, ki se je specializiral za…

»Ne gre samo za rezanje hrane, gre tudi za druge dimenzije resničnosti, eksplozije, trke med različno zelenjavo, nenavadna premikanja kamere itd.…

maša muster
24. 05. 2021

Tako pravi Maša Muster, vodja projektov na Mediani, inštitutu za raziskovanje trga in…

zoran gabrijan
15. 05. 2021

Z Zoranom Gabrijanom, kreativnim direktorjem v Futuri DDB, smo se poglobili v proces…

Naši avtorji