Sporto se seli v Ljubljani.
Aktualno

Konferenca SPORTO bo januarja 2021 v Ljubljani

V svoji 17. različici se SPORTO, mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu, seli v Cankarjev dom.

Organizatorji, družba Sport Media Focus, so razkrili tudi novi datum dogodka, ki ne bo več konec novembra, temveč 21. in 22. januarja 2021. »Gostitelj bo Cankarjev dom v obliki, ki jo bodo okoliščine dovoljevale: za določeno število udeležencev bo mogoča neposredna prisotnost, hkrati pa bo na voljo tudi spletna različica konference,« navajajo. Prva izvedba konferenca leta 2004 je bila sicer prav v Ljubljani, v Portorož pa se je preselila leta 2008 in tam potekala vse do zadnje različice konec novembra 2019.

Kot v športnem žargonu pravijo organizatorji Sporta, se je igra spremenila, saj je pandemija covida-19 močno zaznamovala tudi marketinško in sponzorsko okolje. Svet športa in marketinga se je sicer začel počasi vračati v ustaljene tirnice, pri čemer navajajo tudi podatke iz vseevropske raziskave Evropskega sponzorskega združenja (ESA), da se pozitivizem glede okrevanja panoge počasi povečuje, še posebej na strani sponzorskih znamk.

»Verjamemo, da izmenjava izkušenj in najboljših praks, sledenje in soustvarjanje trendov ter argumentirane diskusije ostajajo glavno gonilo napredka. SPORTO tako ostaja na križišču vsebin s področja strategije in aktivacij sponzorstev, graditve športnih znamk, digitalnega komuniciranja, vključevanja navijačev ter tehnoloških inovacij s ciljem ustvarjanja dodane vrednosti za vse deležnike,« so še dodali.  

Intervju

leanpay
07. 08. 2020

Janko Medja, ki ga večina Slovencev pozna kot nekdanjega prvega moža NLB, je zdaj…

Leanpay je vezni člen med trgovci oz. ponudniki storitev in potrošniki. Naša storitev obročnega plačila je preprosta – ključno je zmanjševanje trenja…

dali
24. 07. 2020

Dali Bungič je del agencije Luna že dve tretjini njenega obstoja. V njej je začela kot…

Ozrli smo se na doslej prehojeno pot Lune, se dotaknili tako njenih vzponov kot tudi padcev in se posvetili tudi odnosu med »čustvi in številkami«,…

Maja Čander
10. 07. 2020

Maja Čander se je po dolgih letih novinarske kariere podala na samostojno pot in…

Petčlanska ekipa agencije v prvi vrsti stavi na kakovostne vsebine, ki jih zagotavlja preplet njihovih raznolikih znanj, veščin in izkušenj.

Naši avtorji