kobale
Aktualno

Ko umanjka »analogna debata«

Luka Kobale, kreativni direktor v agenciji New Moment, pravi, da mu delo od doma pomeni (vsaj) dva izziva, in sicer samodisciplino kot tudi »analogno debato« s kolegi, saj je kreativno viharjenje možganov v živo videti povsem drugače.

»V zadnjih dnevih in tednih se nam je življenje skoraj čez noč kljub jasnim opozorilom obrnilo na glavo. Brez besede korona praktično ni več nobenega stavka. Mediji, predvsem družbena omrežja, so polni šal, teorij zarot, takšnih in drugačnih krivulj, napotkov, kako delati od doma, in seveda objav 'srečnih ljudi', ki brez problemov #delajooddoma,« opaža Kobale.

Samodisciplina »na psu«

Po njegovih besedah so se v agenciji New Moment dokaj hitro odločili, da se v dani situaciji preselijo vsak na svoj konec, kar ne bi smelo biti ne logistični ne tehnični izziv, saj jih v agenciji ni prav veliko.  »Pa vendar sta zame – ponovno – prišla na površje dva problema, in sicer disciplina in pomen analogne debate. Moram priznati, da je moja delovna disciplina zunaj pisarne bolj na psu in da se po skoraj dveh tednih samoizolacije še vedno samo trudim držati ritem – delovni čas se je raztegnil od jutra do večera in čez vikend,« priznava Kobale.

Na daljavo stvari niso tako preproste

Druga težava zanj pa je sam kreativni proces. »Kljub temu da se že precej opazi osip oz. zamrznitev nekaterih projektov, imamo še nekaj odprtih in tudi novih izzivov. V običajnem delovnem ritmu in prostoru bi se z ekipo usedli v naši 'dnevni sobi' oz. v sončnih dneh spodaj v kavarni. Razčlenili bi brif, predebatirali smeri in ideje, se malo skregali, si razdelili naloge in ponavljali to vajo do končne prezentacije. V živo je tudi brez besed, na obrazih videti, kaj ima potencial in kaj ne. In vsak trenutek dneva lahko nekdo reče: 'Posluš' to ... Kaj misliš?' ali 'Prid'te sem in poglejte tole!' Na daljavo pa zelo težko verjamem nekomu, ki dela v oglaševanju, v kreativi, in ki trdi, da brez problemov dela od doma. Na daljavo stvari niso tako preproste. Vsaj zame ne. Vsaj za zdaj ne. Mogoče pa se naučim tudi tega. Časa bo dovolj. Vprašajte me še enkrat čez pol leta,« se (na daljavo) nasmehne Kobale.

 

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji