Burger King
Aktualno

Ko Burger Kingovo naročilo prevzameš pri McDonald'su

Burger King si je ponovno privoščil svojega večnega tekmeca. McDonald'sove restavracije je namreč spremenil v svoje dostavne točke.

Finska podružnica ameriške verige restavracij Burger King je pred McDonald'sovimi restavracijami namestila plakatne površine, ki strankam obljubljajo, da lahko svoje naročilo Bruger Kingovih jedi prevzamejo kar pri njegovem tekmecu.

»Skoraj vsaka soseska v Helsinkih ima McDonald'sovo restavracijo. Žal pa Burger Kingove niso tako običajne. Zato sočustvujemo s prebivalci mestnih predelov, ki jim je odtegnjen naš whopper. Dobro se namreč zavedamo, kakšen je občutek, ko koprniš po okusu sočnega burgerja. Toda na njihovo srečo obstaja preprosta rešitev,« pravi Kaisa Kasila, upravljavka blagovne znamke Burger King.

Burger King je namreč lokalne McDonald'se spremenil v prevzemne točke. Prebivalci Helsinkov so lahko med 29. junijem in 1. julijem preko spleta naročili Burger Kingove jedi in jih brezplačno prevzeli v najbližji McDonaldsovi restavraciji. Potegavščini se je pridružila tudi aplikacija za dostavo hrane Wolt.

V oglaševalski akciji so sicer uporabili predvsem zunanje oglaševanje »na skrbno izbranih lokacijah v bližini McDonald'sovih restavracij« ter družbena omrežja, na katerih so mikrovplivneži delili svoje izkušnje z brezplačno dostavo.

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji