ivo
Aktualno

Ivu Boscarolu priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta

Ivo Boscarol je s svojimi dejanji zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja, so zapisali pri Združenju Manager, ki je podjetniku podelilo 21. priznanje za življenjsko delo na področju managementa.

Ivo Boscarol je eden od najprodornejših slovenskih podjetnikov po letu 1990. Je nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel, ki je pod njegovim vodstvom postalo eden od vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. Z njim je na globalni zemljevid uvrstil tudi Slovenijo. Aprila lani je podjetje prodal ameriškemu podjetju Textron, svoje poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi.

Med pionirji podjetništva v Sloveniji

Začetki podjetja Pipistrel segajo v leto 1987, ko je Boscarol postal prvi zasebni proizvajalec in izvoznik letal v bivši Jugoslaviji. Pozneje se je pridružil skupini najprodornejših slovenskih podjetnikov po letu 1990, njegovo podjetje pa se je zavihtelo med vodilne proizvajalce ultralahkih letal na svetu.

Pipistrel je postal gonilo in sinonim inovacij v tržni niši proizvodnje vseh letal generalnega letalstva. Pipistrolove konstrukcije rešitev so si prislužile tudi ugledne nagrade ameriške agencije NASA.

Združenje Manager je Boscarola označilo za zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja ter tudi za izjemnega posameznika.

Tanja Blatnik in Babett Stapel prejeli priznanje Artemida 2022

Sekcija managerk pri Združenje Manager podeljuje priznanje Artemida posameznicam, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo (mesto direktorice, generalne direktorice ali predsednice uprave) v gospodarski ali pomembni negospodarski družbi z več kot 50 zaposlenimi. Letošnji Artemidi je Združenje Manager podelilo Tanji Blatnik, generalni direktorici romunske družbe Euroins Asigurare, in dr. Babett Stapel, poslovodni direktorici Fraport Slovenija.

pok

 

Mladi manager 2022 je Primož Zelenšek

Na Januarskem srečanju ZM so prav tako razglasili mladega managerja 2022. Priznanje je prejel Primož Zelenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo. »10 let nazaj smo imeli idejo narediti majhno 'stvarco', ki bi rešila veliko težavo – iskanje stvari. Čeprav niso bili vedno lahki časi, smo vztrajali tako dolgo, da je eden največjih igralcev na tržišču, Apple, prišel v igro. Tudi, ko nam ni šlo lahko, smo se trudili obdržati celo ekipo. In smo jo,« je ob prejemu priznanja povedal Zelenšek.

zelenšek

 

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

jure
02. 02. 2023

Ekipa MM-a 16. februarja organizira dogodek Dan vplivnostnega marketinga, na katerem bo…

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

Naši avtorji