kijev
Aktualno

Goran Radinović in Luka Bajs v žiriji Kijevskega mednarodnega oglaševalskega festivala

V žiriji 24. Kijevskega mednarodnega oglaševalskega festivala je 39 strokovnjakov iz 23 držav, med katerimi sta tudi dva kreativna direktorja iz Slovenije.

Kijevski mednarodni oglaševalski festival (KIAF) predstavlja del projekta Ukrainian Creative Stories, katerega organizator je Ukrajinska oglaševalska koalicija. Letošnjo izvedbo dogodka so organizatorji posvetili izključno družbeno pomembnim komunikacijam v oglaševanju, saj imajo po njihovem mnenju kreativne komunikacije zelo pomembno vlogo pri ustvarjanju boljšega sveta v prihodnosti. To je namreč tudi njihovo glavno sporočilo – »Naredimo svet boljši«.

Organizatorji so javno objavili 39 članov žirije, ki bodo prijavljena dela glede na različne tematske sklope ocenjevali v petih mednarodnih ekipah:

  • Ekipa 1: Mir.
  • Ekipa 2: Okolje in trajnost; Zdravje in dobro počutje; Kultura in lokalne rešitve; Človekove pravice; Pravica, pravosodje in pomembne institucije; Partnerstva za cilje; Zdravje, varnost in sreča otrok.
  • Ekipa 3: Enakost spolov in LGBTQ; Umetnost in kultura; Nega in zaščita živali.
  • Ekipa 4: Revščina in lakota, Izobraževanje; Državljanska in socialna vzgoja; Gospodarska blaginja.
  • Ekipa 5: Rast, inovacije, industrija.

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji SHIFT, bo ocenjeval dela v  drugem, Goran Radinović, kreativni direktor in partner v agenciji Aritmija, pa v tretjem sklopu tematik, in sicer v 11 razpisanih kategorijah (film, radio/avdio, tisk in založništvo, zunanje oglaševanje, oblikovanje, digitalno in mobilno, družbeni mediji in vplivneži, celostne oglaševalske akcije, akcije odnosov z javnostmi, neposredne akcije in aktivacije). Slovenska kreativna direktorja bosta pri ocenjevanju del tako stopila ob bok svetovno znanim strokovnjakom iz oglaševalske industrije z vsega sveta – iz Evrope, Azije, Severne in Južne Amerike.

jn

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji