bla
Aktualno

Gmail presegel 10 milijard prenosov v Play Store

S to številko so se pred Gmailom lahko pohvalili le še Google Play Services (obveznost na vseh Androidovih napravah), YouTube in Google Maps. Za Gmailom je to v januarju uspelo še Google Chrome in Google Search.

Google je Gmail predstavil 1. aprila leta 2004, leta 2018 je imel na primer »le« 1,5 milijarde uporabnikov. Danes je na voljo v 72 jezikih in v domačih ZDA obvladuje 53-odstotni delež med storitvami za e-pošto, kjer bitko za delež bije z Applom. Številni tehnološki strokovnjaki pa ob sicer osupljivi številki poudarjajo, da je visoka uporaba Gmaila tako na mobilnih napravah kot tudi osebnih računalnikih posledica enega od najuspešnejših Googlovih prevzemov. Leta 2005 je namreč Google prevzel Android. Googlove aplikacije so namreč na Androidovih telefonih privzete in jih s telefona ni mogoče odstraniti.

491

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
26. 05. 2022

Pierre-Olivier Cimon, vodja projektnega razvoja v hrvaškem podjetju Rimac Technology,…

Mate Rimac je tam, kjer je, z razlogom. Je prizemljen genij z velikim srcem. Sodelavce navdihuje tako s tehnološko vizijo kot tudi z vodenjem.

bla
24. 05. 2022

Ekipa pod vodstvom režiserja Mateja Rimaniča je na letošnjem kanskem filmskem festivalu…

Zdaj ko smo se vrnili iz Cannesa, nam je teža tega dosežka že veliko bolj oprijemljiva, ampak mislim, da lahko govorim za celotno ekipo, ko rečem, da…

tedx
24. 05. 2022

Ekipa TEDxLjubljana je po dveh letih ponovno organizirala dogodek v živo, in sicer pod…

Kot vemo, prepoznavnost blagovne znamke raste, če produkt, v našem primeru dogodek, povečuje svojo kakovost. Prav temu se najbolj posveča ekipa…

Naši avtorji