jetra
Aktualno

Ganljiv poziv k darovanju organov

Argentinska Fundacija za presaditev jeter z ganljivo oglaševalsko akcijo poziva k darovanju organov, saj v Argentini darovalcev močno primanjkuje.

V središču akcije, ki so jo zasnovali v sodelovanju z ameriško agencijo Rock agency, je več kot štiriminutni film, s katerim poskušajo sporočiti, kako pomembno je, da postanemo potencialni darovalci organov. Iskanje pravega organa so primerjali kar z iskanjem prave ljubezni.

V filmu spremljamo mlado dekle, ki preko aplikacije za zmenke najde potencialno sanjskega partnerja, ki pa ga (še) ne more spoznati. Ne ve pa, da je razlog za to, da on leži v bolnišnici, kjer čaka na nova jetra. Še preden se utegneta dejansko spoznati, ona umre v prometni nesreči, njega pa obvestijo, da so po dolgotrajnem čakanju le našli prava jetra zanj. Ženska, ki bi lahko postala njegova življenjska spremljevalka, bo tako vse življenje povezana z njim na drugačen način.

»Darovanje organov je na nek način dejanje ljubezni, a da presaditev deluje, je potrebno najti organ, ki se ujema z organizmom bolnika. Tako kot je v življenju težko najti pravo ljubezen, je za bolnika težko najti pravi organ, ki mu lahko reši življenje. To smo želeli prikazati v oglasu,« je pojasnil Beto Cocito, avtor filma.

480

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

jacek
12. 06. 2021

Jacek Szymanski je poljski režiser in direktor fotografije, ki se je specializiral za…

»Ne gre samo za rezanje hrane, gre tudi za druge dimenzije resničnosti, eksplozije, trke med različno zelenjavo, nenavadna premikanja kamere itd.…

maša muster
24. 05. 2021

Tako pravi Maša Muster, vodja projektov na Mediani, inštitutu za raziskovanje trga in…

zoran gabrijan
15. 05. 2021

Z Zoranom Gabrijanom, kreativnim direktorjem v Futuri DDB, smo se poglobili v proces…

Naši avtorji