machado
Aktualno

Fernando Machado zapušča Burger King

Eden od najbolj znanih in največkrat nagrajenih direktorjev marketinga zadnjih let je končal sodelovanje z družbo The Restaurant Brands International (RBI), ki med drugim upravlja tudi blagovno znamko Burger King.

Fernando Machado je nad marketinškimi aktivnostmi znamk družbe RBI bdel sedem let, strokovni javnosti pa je znan predvsem po provokativnih in nagrajenih oglaševalskih akcijah za verigo restavracij s hitro prehrano Burger King. Z vidika nagrad je bilo »Machadovo« leto 2019, ko je bila oglaševalska akcija »Obvoz za whopperja« ena od največkrat nagrajenih akcij na Kanskih levih in drugih oglaševalskih tekmovanjih. Tudi z akcijo »Plesnivi Whopper« je Burger Kingu uspelo razdeliti javnost, strokovna javnost pa mu je bila zelo naklonjena. Svojo poklicno pot bo Machado nadaljeval kot direktor marketinga v podjetju za razvoj videoiger Activision Blizzard.

V nadaljevanju objavljamo nekaj najbolj znanih Burger Kingovih oglasov v zadnjih letih. V njih ni manjkalo »wtf« trenutnkov in »trolanja« velikega tekmeca.

Naslovnica 479

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

zoran gabrijan
15. 05. 2021

Z Zoranom Gabrijanom, kreativnim direktorjem v Futuri DDB, smo se poglobili v proces…

stabej
10. 05. 2021

Podcast, podkast ali poddaja? Kdaj je smiselno sloveniti nove (tehnološke) izraze? Kako…

login
22. 04. 2021

Če vas zanima odgovor na zgornje vprašanje, si preberite roman Iza in samorog, v katerem…

Naši avtorji