fb
Aktualno

Facebook Protect zdaj tudi v Sloveniji

Varnostni program Facebook Protect je od zdaj prisoten tudi v Sloveniji. Gre za varnostni program, ki pomaga zaščititi osebe, katerih spletni računi so ciljanim napadom izpostavljeni bolj izrazito.

V to skupino sodijo varuhi človekovih pravic, novinarji in izvoljeni uradniki. Program zaščite je bil leta 2019 poskusno izveden v ZDA, zdaj pa se širi v več držav po svetu, vključno s Slovenijo. Program pomaga zaščititi osebe, katerih spletni računi so bolj izpostavljeni napadom zlonamernih hekerjev. Osebe, ki se uvrščajo v skupino bolj ogroženih profilov, bodo o programu Facebook Protect preko Facebooka posebej obveščene in hkrati povabljene, da se o programu dodatno informirajo in vanj tudi vključijo.

Kot pravi Jacob Turowski, vodja javne politike za Srednjo in Vzhodno Evropo v podjetju Meta, bodo z vpisom njihove račune spremljali glede morebitnih groženj vdorov in jim pomagali vzpostaviti varnostno zaščito računa. »Eden od najpomembnejših načinov zaščite je dvostopenjsko preverjanje pristnosti, saj nepooblaščenim osebam preprečuje dostop do zaščitenega Facebookovega računa iz neznanih brskalnikov ali mobilnih naprav. Neprestano iščemo načine, kako ostati korak pred nepooblaščenimi osebami. Čeprav morda nikoli ne bomo mogli ujeti vseh, je ta program eden od ukrepov, ki jih izvajamo, da bi otežili možnosti vdora v račun in njegove zlorabe,« je povedal.  

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji