Sodišče
Aktualno

Člani Oglaševalskega razsodišča v novem mandatu

Na dopisni seji zbora članov Slovenskega oglaševalskega razsodišča (SOZ) so izvolili člane Oglaševalskega razsodišča v mandatu od 1. decembra 2019 do 30. novembra 2022.

Med predstavniki oglaševalske javnosti v Oglaševalskem razsodišču so Aleksandra Kregar, direktorica korporativne strategije v družbi Atlantic Grupa/Droga Kolinska, dr. Andrej Pompe, partner v Skupni Formitas in direktor FEBBS, Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna\TBWA, ter Iztok Sila, ustanovitelj podjetja Sila Consulting.  Neodvisno javnost bodo v novem mandatu zastopali dr. Marko Milosavljević (FDV), Jaka Repanšek (RePublis) in dr. Vesna Žabkar (Ekonomska fakulteta).

Prejšnja zasedba Oglaševalskega razsodišča je svoj triletni mandat zaključila s presojanjem o dveh primerih. V primeru ugovora na razsodbo o oglaševanju stranke Več za Kranj oziroma tiskanega oglasa »Se komu plačuje usluga, se kupuje glas na račun Kranjčank in Kranjčanov?«, je razsodišče ponovno presodilo, da je pritožba utemeljena v delu, ki se nanaša na navajanje osebe, ki v to ni privolila. Pritožniku so tudi pritrdili, da je v objavi prikazan na omalovažujoč način, kot neutemeljen pa so zavrnili očitek pritožnika, da naj bi šlo za prikrito oglaševanje.

V drugem primeru, ki se nanaša na oglaševanje družbe KMAG, postopek presoje še ni zaključen, saj se rok za ugovor na razsodbo še ni iztekel.

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji