moja slovenija stran
Aktualno

»Booking« po slovensko

Letos bo precej Slovencev dopustovalo v Sloveniji ali pa bodo bone izkoristili za oddih čez vikend. Pri odločanju, kam naj se odpravijo, jim bo pomagal portal MojaSlovenija.org, kjer bo zbrana večina slovenskih turističnih ponudnikov.

Od 25. junija 2020 lahko uporabniki na portalu MojaSlovenija.org na enem mestu pregledajo ponudbo večine slovenskih turističnih ponudnikov – tako nastanitvenih (od hotelov do apartmajev, turističnih kmetij in glampingov) kot tudi nenastanitvenih (kot so športne in vodene aktivnosti in druga doživetja). Na spletnem mestu bomo lahko opravili rezervacijo, namestitev pa plačali pri ponudniku, tako da bodo lahko vsi gostje uporabili tudi turistične bone.

moja slovenija page

Priložnost za tiste brez marketinških proračunov

Sašo Krumpak, ustanovitelj podjetja Happy Tours in eden od ustanoviteljev portala, poudarja, da jih veseli, da bodo na portalu majhni ponudniki izenačeni z večjimi oziroma bodo v iskalni uvrstitvi celo nad njimi. »To je priložnost še posebej za tiste, ki nimajo marketinških proračunov, in tudi za tiste, ki nimajo razvitih lastnih rezervacijskih sistemov ali svojih spletnih strani. Portal bo omogočal optimalno izbiro, saj bo na zelo pregleden način predstavil ponudbo kraja, kjer se je potrošnik odločil letovati, in vse, kar ta kraj ponuja. Prispeval bo k večjemu izkoristku akcije turističnih bonov za kar najširšo javnost,« je povedal in poudaril, da bo portal opozoril tudi na anomalije pretiranih dvigov cen.

saso krumpak

Najprej v slovenščini, pozneje tudi v angleščini

Portal, ki so ga podprli tudi znani obrazi, med njimi Alenka Košir, Luka Jezeršek in Robert Kranjec, je v prvi vrsti namenjen Slovencem, ki jih želijo spodbuditi k dopustovanju doma. Pozneje bo preveden tudi v angleščino in verjetno tudi v druge jezike. Prejšnji teden, ko so projekt predstavili javnosti, je sodelovanje potrdilo že več kot petdeset slovenskih hotelov, zanimanje pa je veliko, saj se dnevno pridruži po deset novih ponudnikov. 

Ustanovitelj portala Viljam Kvalič je povedal, da se bodo prilagodili tudi tistim, ki niso navajeni uporabljati spletnih rezervacij, saj bo uporabnikom 24 ur na dan na voljo tudi posebna telefonska številka.

viljam kvalic

 

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji