jn
Aktualno

BalCannes: Oglaševalec leta je podjetje Radgonske gorice

Na Dnevih komunikacij v Rovinju je potekala razglasitev nagrad tekmovanja BalCannes, na kateri je nagrade prejelo več slovenskih projektov, slovensko podjetje Radgonske gorice pa je bilo imenovano za oglaševalca leta.

Prvi večer dogodka Dnevi komunikacij je potekal v znamenju razglasitve zmagovalcev BalCannesa, regionalnega tekmovanja v kreativnosti, na katerega so svoje kreativne ideje prijavljala podjetja in agencije iz petih držav regije – iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Severne Makedonije, Slovenije ter Srbije. Slovenci so se na zmagovalni oder povzpeli večkrat.

Veliko nagrado sta prejela Pionirji komunikacije in Metalac za projekt »Metalac x Konstrakta - Umetnik mora jesti kuhano«. Naziv najboljše agencije tokrat pripada agenciji Bruketa&Žinić&Grey, najboljša oglaševalca pa sta slovensko podjetje Radgonske gorice in srbsko podjetje The Fun&Fit Company. Posebno nagrado uredniški izbor v izboru strokovnih predstavnikov medijev je prejel projekt Untouched By Light podjetja Radgonske Gorice in agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Dve zlati in dve srebrni

Zlato priznanje v kategoriji alkoholne pijače je prejel projekt »Untouched By Light« podjetja Radgonske Gorice in agencije Bruketa&Žinić&Grey. V kategoriji trgovina na drobno je zlato priznanje prejel projekt »Švedi« podjetja Lesnina MMS in agencije Futura DDB. Dobitnik srebrnega priznanja v kategoriji hrana je projekt »Glavni proti jutru« s strani Bureka Olimpija in Agencije 101. Srebrno priznanje v kategoriji turizem, kultura in prosti čas sta za kampanjo »Twitter Amplify – kampanja Tour de France« osvojili Slovenska turistična organizacija in agencija Pristop Media.

jn

O drugih prejemnikih nagrad si preberite v prihodnji tiskani izdaji Marketinga magazina, tisti bolj neučakani pa na uradni spletni strani dogodka https://balcannes.com/.

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji