adidas stan smith
Aktualno

Adidas v boju proti plastičnim odpadkom

Blagovna znamka Adidas predstavlja novega protagonista v svojih prizadevanjih za zmanjšanje plastičnih odpadkov – to je kultni model Stan Smith, ki je ob svoji 50-letnici zaživel v treh trajnostnih različicah.

Copat, ki je izdelan iz recikliranih materialov, je glasnik spremembe miselnosti pri ravnanju z odpadki, saj zagovarja ponovno uporabo in predelavo. V okviru te pobude se je Adidas povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom podarja novo življenje. Njunemu skupnemu cilju, da iz zavrženih materialov nastanejo novi izdelki, se lahko pridruži vsak – tako, da v trgovine prinese svoje odslužene čevlje. Aktivnosti se bodo začele sredi aprila, kaj točno bo iz čevljev nastalo, pa bosta Adidas in Preoblikovalnica razkrila naslednji mesec.

Pobudi za spremembo miselnosti in ponovno uporabo so se pridružili tudi številni znani Slovenci, ki bodo na svojih družbenih omrežjih pokazali, kako preprosto in zabavno je lahko predelovanje odpadnih materialov.

adrijana dimec

Naslovnica 478

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

nika
08. 04. 2021

Slovenski startup Epidemic ima ambicije zgraditi najmočnejšo skupnost nano- in…

Postati želimo simbol avtentičnosti v vplivnostnem marketingu. Zgraditi želimo najmočnejšo skupnost nano- in mikrovplivnežev na svetu, ki temelji na…

franja1
03. 04. 2021

To so besede Maje Oven, ki je s svojim prispevkom pri organizaciji Maratona Franja in…

amy rodgers
01. 04. 2021

Leto 2020 je svet postavilo pred neslutene izzive. Prihodnost je sicer nehvaležno…

»Leto 2020 je direktorjem marketinga ponudilo priložnost, da se 'resetirajo', inovirajo in razmišljajo zunaj ustaljenih okvirov,« pravi Amy…

Naši avtorji