sof 2 dan
Aktualno

30. SOF je zaključen, nagrajenci bodo znani kmalu

Uradni del festivalskega dogajanja v ljubljanskem Litostroju je zaključen in obiskovalce zdaj čaka samo še večerna podelitev nagrad in zabava.

Med prvimi je danes na oder stopil Marjan Novak, založnik Marketing magazina, ki je pozval k premiku oglaševanja od B2C oz. B2B k H2H oz. human to human oglaševanju. »Ustvarjajmo čim več človeku prijaznih znamk in razmislimo o tem, da je čas za oglaševanje vrednot,« je med drugim povedal.

marjan

Dopoldanski del sta zaznamovali tudi dve okrogli mizi, ki ju je vodil Uroš Goričan, kreativni direktor v skupini Herman & partnerji. V prvi, ki jo je poimenoval »Reklame, sanje in Rock’n’Roll«, je s govoril s sogovorniki, ki so pred desetletji orali ledino in postavljali oglaševalsko panogo na zemljevid, a tudi uživali na takrat še divjem zahodu oglaševanja. Drugo je naslovil »Zloglasni in drzni«, v njej pa je s sogovorniki med drugim komentiral ikonično znamko Mobitel in eno najbolj uspešnih oglaševalskih akcij zadnjih let, Lahkonočnice.

okrogla miza

Po kosilu se je udeležencem preko Zooma oglasila Brittany Kaiser, svetovno znana strokovnjakinja za varstvo podatkov, tehnologije veriženja blokov (ang. blockchain) in zakonodajno reformo, ki je opozorila na to, da je lastništvo osebnih podatkov ena od najpomembnejših tem v oglaševanju. »Podatki so najbolj dragocena stvar na svetu in tega bi se moral zavedati vsak posameznik. Ljudi ne bi smeli prepričevati, da ne smejo razkrivati oz. deliti svojih podatkov, ampak jih moramo naučiti, kako naj delijo samo tiste podatke, ki jih želijo razkriti. In prav tako kot družbe in podjetja služijo z našimi podatki, bi s tem, da jih delimo, morali nekaj »zaslužiti« tudi mi,« je med drugim povedala Kaiserjeva.

kaiser

V nadaljevanju so o svojih trajnostnih praksah govorili predstavniki treh velikih podjetij – Blaž Brodnjak (NLB), David Kovačič (Spar Slovenija) in Aleša Mižigoj (Medex) ter predstavniki treh manjših podjetij oz. projektov Miha Hrovat (Treecelet), Alenka Kreč Bricelj (Smetumet) in Mojca Markizeti (Iskraemeco), dan pa se je zaključil s pogovorom novinarja Saše Jerkovića s predsednikom UEFE Aleksandrom Čeferinom. V zanimivem pogovoru ste se dotaknila tudi trajnostne tematike – Čeferin je priznal, da bi UEFA na okoljskem področju lahko naredila več (in da se tega zavedajo), odgovoril pa je tudi na vprašanje, kateri oglas v zadnjem času mu je bil najbolj všeč – to so bili Lesninini Švedi. Če je bila omenjena oglaševalska akcija tudi favorit žirije, bo jasno že čez nekaj ur, ko bodo na zlati noči razglasili letošnje zmagovalce.

ceferin

484

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

moynihan
09. 10. 2021

Med številnimi uglednimi mednarodnimi govorci na festivalu kreativnosti Zlati boben bo…

Neuspeh se pogosto stigmatizira in redko slavi kot učna izkušnja. Posledično mnogi odrasli in otroci nimajo zdravega odnosa do neuspeha ali tveganja.

roman
08. 10. 2021

Ob tridesetletnici delovanja agencije Votan komunikacije smo se pogovarjali z njenim…

Filozofije, ki stoji že 30 let, tako kot ne menjaš konja, ki zmaguje, ne gre spreminjati. Pri nas je na prvem mestu kultura, tako v medčloveških kot…

škrabec 2
06. 10. 2021

»Če bi v Evropi za 10 % povečali delež na novo zgrajenih hiš iz lesa, bi količino CO2…

Prepričani smo, da lahko preko paviljona predstavimo tip lesene gradnje, ki vsebuje vsa trajnostna načela, se zmore prilagajati še tako zahtevnim…

Naši avtorji