žirija zlati boben
Aktualno

27. Zlati boben: Znana so imena žirije za obrtno odličnost

Organizatorji 27. mednarodnega festivala kreativnosti Zlati boben so objavili imena žirije za obrtno odličnost, ki ji bo predsedovala Damisa Ongsiriwattana, soustanoviteljica in izvršna kreativna direktorica v tajski agenciji SOUR Bangkok.

Žirija za obrtno odličnost bo ocenjevala ustvarjalno odličnost in izvrstno izvedbo del. Damisa Ongsiriwattana pravi, da živimo v hitrem obdobju, ko nas vsakodnevno zasipa ogromno vsebin, ki imajo kratek rok trajanja, kljub temu (ali prav zato) pa je sredi tega kaosa kakovost odlično izvedenih del toliko bolj dragocena in močna. »Obrt je treba poudariti kot nekaj, kar daje občinstvu nova doživetja, ki presegajo estetski vidik in samo izvedbo,« je prepričana. (Intervju z večkrat nagrajeno tajsko kreativko si boste lahko prebrali v Marketing magazinu, ki izide konec marca.)

Slovenskih predstavnikov v tej žiriji ni, medtem ko regijo zastopata Jelena Fiškuš, soustanoviteljica in solastnica ter kreativna direktorica v hrvaškem Studiu Sonda, in Miloš Ilić, kreativni partner v srbski o5 Transformation Design Consultancy.

Naslovnica 477

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

petra grosman
06. 03. 2021

Petra Grosman je že deset let ena od najpomembnejših članic ekipe, ki organizira svetovni…

Ko spremljaš to uspešno zgodbo od samih začetkov, ko si priča dejstvu, da je mogoče iz neprepoznavnega športa narediti privlačen šport s trumo…

lesnina
03. 03. 2021

Po mnenju številnih sta Lesnina in Futura DDB v teh dneh predstavili resnega tekmeca za…

Nastopajoči so absolutno dodana vrednost tega oglasa. Še zdaj ne morem verjeti, da smo imeli takšno srečo.

MITO MIHELIC
27. 02. 2021

Oblikovalski strateg Mito Mihelič se pri svojem delu v največji meri posveča razumevanju…

»Ni vam treba biti oblikovalec, da v podjetje uvajate design thinking; morda celo bolje, če niste. Oblikovalci so najslabši možni design thinkerji,…

Naši avtorji