• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Je to res samo za pogumne?

Nepregledni kupi papirja, neskončne tabele, natančno načrtovanje, naporno usklajevanje s podizvajalci, neverjetno kratki roki, neumorno reševanje sodelavcev iz poplave e-sporočil, lovljenje kosila … Mnogi pravijo, da je delo v marketingu le za pogumne.

Morda se včasih resnično zdi tako, a rešitev se skriva v povsem preprostem in precej nujnem dejanju. Vsi ga poznamo kot odmor ali njegovo daljšo različico; kosilo. Vse prevečkrat slišimo, da moramo biti zares pogumni, če si ob vsem, kar se dogaja, vzamemo še čas za kosilo. Zdravo kosilo. Diplomirana dietetičarka Tanja Črešnovar svari, da »nezdrave prehranske izbire, kot so burek, pica, kebab in rogljiček, vsebujejo veliko nasičenih maščob, soli in zelo malo koristnih hranil, kar na dolgi rok vodi v nastanek debelosti, srčno-žilnih obolenj in drugih bolezenskih stanj. Po energijsko tako bogatem in hranilno revnem obroku, ki je zelo obremenjujoč za naše telo, se zato počutimo utrujeni, zaspani in brez volje za delo.«

Čas je, da si drznete eksperimentirati.

Pri Argeti so pred časom ustvarili zabavne in razigrane zelenjavne namaze, ki so pripravljeni na osnovi čičerike. Z dodano skrbno izbrano zelenjavo so mali pisani kozarčki privlačni tako očem kot brbončicam. So hranljivi, polnega okusa in predstavljajo pomemben vir vlaknin, še bolje pa je to, da lahko z njimi nadomestite celoten obrok. »Temelj zdravega prehranjevanja je vsekakor pestra, raznolika in uravnotežena prehrana. S pestrostjo in raznolikostjo živil ter mavrico barv na krožniku svojemu telesu zagotovimo vse potrebne hranilne snovi, ki jih potrebuje za nemoteno delovanje,« pravi Tanja Črešnovar.

»Zelenjavne namaze poiščite na navadni polici, kjer s svojimi živahnimi odtenki ustvarjajo pisano kuliso. A kar brez skrbi. Kljub temu, da niso shranjeni v hladilniku, ne vsebujejo konzervansov in drugih umetnih dodatkov, ampak smo jim namesto tega dodali naravni limonin sok, ki zagotavlja trajnost. Primerni so tudi za vegane in ne vsebujejo glutena,« pravijo v Argeti.