• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Novi Passat: Za vse, ki dajo vse od sebe

Passat velja za najuspešnejši avtomobil srednjega razreda, ki je bil doslej prodan v več kot 30 milijonih primerkov. Pred kratkim je na slovenske ceste zapeljal v prenovljeni različici, za katero pri Volkswagnu pravijo, da prepriča z elegantnim videzom, udobno notranjostjo in številnimi praktičnimi funkcijami.

Novi Passat je tudi tokrat na voljo kot limuzina in Variant, proizvajalci pa pravijo, da gre za najbolj izpopolnjenega Passata, ki zadovolji tudi najvišja pričakovanja. Navzven je avto kombinacija športno-harmoničnih linij, k njegovi eleganci pa pripomore edinstven svetlobni dizajn (novi LED-žarometi, LED-dnevne luči, LED-meglenke in LED-zadnje luči). Omislite si ga lahko v klasičnih odtenkih ali kakšni bolj posebni barvi, na primer lazuritno modri, steklenično zeleni ali bisernato zlati. V notranjosti pa vas čakajo novi dekorativni elementi, nova barva oblazinjenja in nov, pri vseh izvedbah serijski večfunkcijski volan ter v sredinski konzoli odprt in prostoren predal z opcijskim indukcijskim vmesnikom za pametne telefone ter ob njem nameščenem USB-priključkom tipa C.

Novega Passata si lahko omislite v osnovni (Passat), srednji (Business) in najbogatejši (Elegance) izvedbi z opremo po meri, pa tudi kot Alltrack in Passat GTE. Ne glede na to, katero različico boste izbrali, bodo za vašo varnost poskrbeli inteligentni asistenčni sistemi IQ.DRIVE. Mednje sodi tudi novi Travel Asisst, zaradi česar lahko kot prvi Volkswagen vozi delno avtomatizirano v skoraj celotnem hitrostnem področju, funkcija Lane Assist z novo večfunkcijsko kamero zagotavlja vodenje po voznem pasu, kapacitativni volan, ki zaznava dotik voznika, pa predstavlja interaktivni vmesnik do prej omenjenih varnostnih sistemov.

Da pa ne gre le za avtomobil, ki je zanesljiv, ampak je tudi zabaven, poskrbi nov »infotainment« sistem (MIB3). Ta skupaj z mobilnimi spletnimi storitvami We Connect omogoča, da avto odklenemo kar s pametnim telefonom (kompatibilnim Samsungovim modelom) ali pa ga kadar koli posodimo najbližjim. Za piko na i prijetni vožnji pa poskrbijo še storitve za pretakanje glasbe (Apple Music in TIDAL) in glasovna asistenca, ki uboga na naš ukaz.