• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Umetnost za vse – s srcem

Sarajevski filmski festival (SFF) in njegov glavni sponzor Atlantic Grupa nadaljujeta z regijskim projektom »Vsi smo iz istega filma«. Tokrat z natečajem »Največje srce v Sarajevu« vabita ljubiteljske ustvarjalce, naj prispevajo svoje fotografije s simbolom srca. Mozaika bodo v bosanski prestolnici predstavili 18. avgusta 2019.

Letošnji SFF, ki bo med 16. in 23. avgustom, praznuje okroglo, 25. obletnico. Zato želijo letos še bolj izpostaviti svojo odprtost v slogu »umetnost za vse« in nadaljevati z vključevanjem občinstva. Lani je pod sloganom #SviSmoMiIzIstogFilma nastala platforma »Umetnost za vse« in preko nje prvi ljubiteljski film v vertikalnem formatu (torej s posnetki z mobilnih telefonov).

Nadaljevanje projekta je – srčno. »Umetnost povezuje ljudi in srce Sarajeva. Kot prepoznavna nagrada SFF-ja predstavlja simbol odprtosti, čustvovanja, strasti do filma in vodilno načelo festivala, ki je ta del Evrope dokončno postavil na svetovni filmski zemljevid,« pojasnjujejo v Atlantic Grupi.

Vse zainteresirane vabijo, naj na družbenih omrežjih objavijo fotografijo s simbolom srca in postanejo del mozaika »Največje srce v Sarajevu«, ki bo v bosanski prestolnici slovesno predstavljen 18. avgusta 2019.  SFF namreč že 25 let podeljuje nagrado Srce Sarajeva za najboljše filmske stvaritve. Za posebno jubilejno izdajo festivala pa bo največje srce ustvarilo občinstvo, kot poklon priljubljenemu festivalu.

Vse informacije o projektu in prijavi so na spletni strani www.svismomiizistogfilma.com.