• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Smučišče Cerkno nima več izrazite sezonskosti«

Smučarski center Cerkno je ne le eno od najbolj priljubljenih slovenskih smučišč, ki se ponaša z več priznanji »Naj smučišče leta« in »Družinam prijazno smučišče«, temveč se osredotoča tudi na celovito ponudbo skozi celotno leto. Zanimal nas je marketinški vidik zgodbe, o čemer smo se pogovarjali z Borutom Pirihom, vodjo prodaje in marketinga.

Kot nam je zaupal Borut Pirih, so do zdaj za vse marketinške aktivnosti skrbeli sami oziroma v sodelovanju s Postojnsko jamo (ki je preko družbe Certa tudi lastnik smučišča). Najbolj se osredotočajo na e-novičnik in bazo 10 tisoč naslovov, radijsko oglaševanje (predvsem regionalna radia Primorski val in Radio Sora ter nacionalna Val 202 in Radio 1) in spletno oglaševanje z Google AdWords in na Facebooku. »Opažamo, da je zelo učinkovito oglaševanje na Facebooku kakor tudi e-novičnik, udeležba na turističnih sejmih in borzah ter predstavitve v večjih trgovskih središčih v Ljubljani, Splitu, Rijeki in Zagrebu,« pojasnjuje sogovornik.

Na SC Cerkno namenjajo veliko pozornosti družinam.

Poudarja tudi vedno večji pomen zunanjega oglaševanja, ki so mu v letu 2018 posvečali še posebno pozornost. »V zadnjih letih intenzivno oglašujemo vse leto, kajti prej smo imeli izrazito sezonske aktivnosti v povezavi s smučiščem Cerkno. S termami, ki smo jih zgradili pred dvema letoma, in Bike parkom pa podjetje nima več izrazite sezonskosti,« dodaja Pirih.

Smučišče Cerkno je tudi večkratni dobitnik priznanj »Naj slovensko smučišče« in »Družinam prijazno smučišče«, kar ima po Pirihovih besedah še kako pomembno vlogo pri oglaševanju. »Iz tega naslova ponujamo ugodne družinske vozovnice, ki jih tudi oglašujemo. Oblikujemo družinam prijazne namestitvene pakete, in sicer tako z vidika cene kot tudi ponudbe, na primer brezplačnega kopanja in drsanja. Sodelujemo s številnimi osnovnimi šolami, ki na Cerknem organizirajo zimovanja in brezplačno smučanje v akciji Šolar na smuči. Med smuko in po njej izvajamo tudi animacijo na smučišču, med vikendi pa izvajamo smučarska tekmovanja za najmlajše in otroške delavnice z maskoto Račko ter druge aktivnosti,« sklene sogovornik.

Več o SC si lahko preberete tukaj.