• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vstopnica v svet neprecenljivih izkušenj

Debetna kartica Mastercard je veliko več kot le kartica. Predstavlja vstopnico v svet neprecenljivih izkušenj.

Vse več ljudi se zaveda številnih prednosti uporabe plačilnih kartic, tako za spletne nakupe kot tudi za tradicionalne nakupe v trgovinah. Zato je uporaba debetnih kartic čedalje bolj v porastu, te namreč zdaj predstavljajo že kar 70 % plačilnih kartic po svetu, kar je za 2 odstotka več, kot jih je bilo leta 2014. Do leta 2021 naj bi predstavljale kar 72 %. Kupci, popotniki, podjetniki in predvsem milenijci pričakujejo, da bodo njihove banke delovale tako pametno, enostavno in brezhibno kot digitalna podjetja, s katerimi se srečujejo na dnevni ravni.

Potreba po varni kartici, na katero se lahko zanesejo, je postala ključnega pomena za vse, ki želijo biti v koraku s časom. Obogatena debetna kartica Mastercard, ki je popolna evolucija že obstoječe kartice Maestro, omogoča prav to in vas popelje skozi novo generacijo varnega spletnega nakupovanja, sprejetosti po vsem svetu, optimizirane varnosti, popolnega nadzora nad financami in možnosti plačila preko mobilnega telefona. Zdaj lahko bolj kot kdaj koli prej uživate v udobju plačevanja z bančno kartico, ki vam omogoča takojšnjo bremenitev s trenutnega bančnega računa in vam ponuja popoln dostop do koriščenja denarja, ki ga imate. Ste pripravljeni na novo in idealno spremljevalko z neomejenimi možnostmi, ki bo zaslužna za brezskrbna vsakodnevna plačila?

Brezgotovinsko plačevanje vedno in povsod

Zaskrbljeni glede sprejetosti v tujini? Oblikovana je za ljudi, ki radi potujejo in vam omogoča varno plačevanje na vseh napravah in na vseh kanalih na več kot 34 milijonih mestih v trgovinah, bencinskih črpalkah, restavracijah in hotelih. Nobena druga plačilna znamka namreč ni sprejeta bolj globalno kot Mastercard. Z njo boste lahko plačevali iz katere koli naprave, kadar koli in kjer koli. Mednarodno omrežje Mastercard vam omogoča varno spletno in mobilno plačevanje, mednarodni dostop do bankomatov pa omogoča uporabnikom enostavno in varno plačevanje prek različnih kanalov in naprav.

Ljudje uporabljajo debetne kartica na vsakdanji ravni, čedalje bolj pogosto tudi za manjše nakupe z nizkimi vrednostmi. Pravzaprav kar 80 % ljudi, ki uporabljajo svoje debetne kartice, te uporabijo za plačevanje vsakodnevnih nakupov, kot so bencin, obroki in hrana. 

Samozavestno pri spletnem nakupovanju

Ste vedeli, da število spletnih nakupov narašča bolj kot kdaj koli prej? Vse več Slovencev se namreč vključuje v spletno nakupovanje. Leta 2014 jih je preko spleta nakupovalo le okoli 14 %, v lanskem letu 19 %, letos pa kar 23 %. Dobra polovica teh, ki nakupujejo preko spleta, je nakup opravila v zadnjem mesecu (55 %) in 82 % je prepričanih, da je nakupovanje preko spleta popolnoma varno. Med nakupi je najbolj priljubljeno nakupovanje oblek, čevljev in modnih dodatkov (41 %), a med Slovenci prepoznavamo tudi  udobje pri spletnem plačevanju namestitve in letalskih vozovnic, poroča zadnja raziskava MasterIndex v letu 2018.

Debetna kartica Mastercard je dobro sprejeta tudi na spletu in trenutno predstavlja prvo kartico tekočega računa, ki omogoča neomejeno nakupovanje preko spleta. Z njo so skrbi glede nakupovanja preko spleta popolnoma odveč, saj lahko zdaj nakupujete z zaupanjem, vedoč, da s svojo storitvijo Mastercard SecureCode varnost in interese svojih potrošnikov jemlje zelo resno. Ti so prav tako zaščiteni z brezplačnim zavarovalnim kritjem debetne kartice Mastercard: zaščita pred ropom na bankomatu, zaščita pri nakupovanju (ang. purchase protection), zaščita pri spletnem nakupovanju – zasnovane so tako, da maksimizirajo vašo varnost in finančno brezskrbnost.

Varnost na najvišji ravni

Ob vsakodnevnem plačevanju z debetno kartico Mastercard je potrošnikom omogočena najboljša in najvarnejša izkušnja za vsakdanjo uporabo. Vsakemu posamezniku je omogočena tudi individualna PIN-koda, da ste edina oseba, ki veste svojo PIN-kodo in lahko upravljate s kartico samo vi, s tem pa se dodatno zaščitite pred zlorabo. Prav tako vam Mastercard varnostna koda, ki jo poznate le vi, ponuja varen nakup blaga in storitev. Ne glede na to, kje ste, boste po vsaki uporabi kartice prejeli SMS-sporočilo, v katerem boste obveščeni o podrobnostih opravljenega plačila, to so znesek, datum in čas plačila. Na ta način boste lahko spremljali in preprečili kakršen koli potencialen nakup, ki ga niste odobrili.  

Debetna kartica Mastercard je zasnovana na način, da s svojimi storitvami ponuja najvišjo raven udobja, varnosti in nadzora. Z omogočanjem najvišje kakovosti vam omogoča dostop do izjemnih potovalnih izkušenj in še dodatno pojasni, zakaj je ta kartica popolna za vse, ki želijo čim bolj izkoristiti svoje življenje.

Ne sledite več svojim financam? Pozabite na to težavo.  

5 evrov tukaj, 10 evrov tam in na koncu meseca spet ne veste, kam je izginil ves denar? Zdaj se vsi zneski sproti beležijo na vašem računu. Še več, z debetno kartico Mastercard boste lažje spremljali porabo in sledili svojim tekočim plačilom, nad vsemi stroški pa boste lahko imeli popoln nadzor. Debetna kartica je namenjena vsem uporabnikom, ki želijo več informacij o tem, kaj se dogaja na njihovem tekočem računu in želijo nenehen dostop do svojega računa, tudi ko so v tujini ali so delovne ure banke že mimo.

Brez kakršnega koli dotika

Ste vedeli, da lahko opravite plačilo, ne da bi morali porabiti še več vašega dragocenega časa? V vseh maloprodajnih mestih, ki prikazujejo brezstični logotip, vam za transakcije v vrednosti manj kot 15 evrov ni treba podpisovati računa ali vstavljati kartice v POS-terminal. Plačilo je popolnoma enostavno – kartico le prislonite na POS-terminal, počakajte na pisk in plačilo je opravljeno. Tako je čas nakupa bolj enostaven in predvsem hitrejši, s čimer boste prihranili vas čas in lažje sledili vaši vsakodnevni porabi.  

Trend brezstičnega plačevanja je v Sloveniji čedalje bolj v porastu. Od lani se je odstotek zvišal za 2 %, zdaj pa brezstičnemu plačevanju zaupa že slaba petina. 47 % tistih, ki je že kdaj slišalo za brezstično plačevanje, takšen način plačevanja uporabi najmanj enkrat tedensko, in 58 % jih meni, da jim brezstično nakupovanje prinaša velik prihranek časa, še poročajo v zadnji raziskavi MasterIndex v letu 2018.

Pozabljena PIN-koda?

Debetna kartica Mastercard vam ponuja možnost spreminjanja PIN-kode vaše kartice na katerem koli bančnem bankomatu vaše bančne skupine, po navodilih, ki jih je izdala vaša banka. S tem vam ponuja priložnost, da se ne boste nikoli več spraševali, kakšna je vaša PIN-koda, saj si jo boste lahko enostavno zapomnili, ne da bi si jo morali kamor koli zapisati, obenem pa boste lahko le vi upravljali s svojim računom in zmanjšali možnost kraje.

Ugodnosti, kamor koli greste

Imetnikom debetne kartice Mastercard je omogočen dostop do programa Priceless Cities, ki vas popelje v cel svet ugodnosti, dostopnosti in različnih izkušenj v najpomembnejših mestih po svetu, rezerviranih samo za imetnike kartice Mastercard. Izkoristite obisk najlepših muzejev, nakupovanje v najboljših trgovinah z ekskluzivnimi popusti, uživajte v avtomatski in brezplačni nadgradnji pri najemu avtomobilov, prejmite VIP-obravnavo kuharskih tečajev in koristite privilegiran dostop do dogodkov in izkušenj, ki vam pomagajo pri neprecenljivih izkušnjah tako doma kot tudi v tujini. In kamor koli greste, se vedno lahko zanesete na Mastercard Global Service™, ki vam pomaga pri prijavi izgubljene ali ukradene kartice, nadomestitvi kartice, pridobitvi gotovinskega nadomestila, lociranju najbližjega bankomata ali odgovoru na vprašanja o vašem računu.