• Facebook
  • Twitter
  • RSS

'Maš minuto?

Ves čas samo hitimo, živimo v stalnem stresu, pričakovanjih. Ne vzamemo si trenutka zase, za najbližje – se ne ustavimo! Živimo v zaobljubah samim sebi, medtem ko življenje teče mimo nas in se ne zavemo lepote trenutka.

 »Zjutraj se zbudim, upirajoče otroke preganjam v vrtec in šolo, zaradi prometnega zamaška sem na trnih, da ne zamudim v službo. Tam dolge ure sedim za računalnikom, dvigujem telefon, poslušam sodelavko in odgovarjam na elektronsko pošto. Ne utegnem pojesti kosila, ko že hitim po otroke, da jih pravočasno razvozim na vse dejavnosti. Zvečer se spomnim, da moram narediti nekaj zase in odtečem en krog okoli naselja, ki ga zaključim s praznjenjem hladilnika. Utrujeno padem v posteljo, kjer težko zaspim, saj se mi v glavi podijo različne misli. In tako vsak dan,« je zgodba dana- šnjega človeka.

Ves čas samo hitimo, živimo v stalnem stresu, pričakovanjih. Ne vzamemo si trenutka zase, za najbližje – se ne ustavimo! Živimo v zaobljubah samim sebi, medtem, ko življenje teče mimo nas in se ne zavemo lepote trenutka.

Čas je, da se ustavimo!

V Sloveniji strmo narašča število tistih, ki trpijo zaradi izgorelosti, depre- sije, kroničnih bolezni. Ste vedeli, da je bilo v letu 2015 izgubljenih skoraj 27.000 let zaradi bolniških odsotnosti?

Ob vsakodnevnem (pre)hitrem tempu pozabimo nase. Čas je, da se ustavimo! S tem, ko se »ustavimo« in si vzamemo čas zase, lahko razmislimo, kaj v življenju bi morali spremeniti, da bi živeli bolj zdravo, zadovoljno in srečno. Pomembno je, da začnemo pri sebi. Ko se bomo sami uspeli »ustaviti«, bomo lahko pomagali tudi drugim.

»Za nas se je začelo pri vprašanju, kaj lahko (še) naredimo za več zdravja, več dobrega počutja, več srečnih ljudi, več veselih otrok in zadovoljnih staršev,« pove Tomaž Oplotnik, direktor Zavoda Med. Over.Net, in dodaja: »Poiskali smo odgovore na vprašanja in v okviru vsesloven- ske akcije »Ustavi se!« podajamo nekaj iztočnic za to, kaj lahko vsak naredi zase in kako naj začne.«

Akcija »Ustavi se!« nagovarja nas, ki smo ujeti v današnjem »norem« tempu , da se ustavimo, pomislimo nase in na spletni strani www.ustavi.se simbolno podarimo minuto, ki smo si jo vzeli, ko smo se ustavili.

Zbrane minute bo Zavod.Med.Over.Net ob koncu akcije, skupaj s partnerji projekta, namenil v dobre namene. Od začetka junija do konca septembra bodo pripravili vrsto dejavnosti, s katerimi bodo opozarjali na pomen zdravja na delovnem mestu, dobrega psihičnega počutja, gibanja in telesne kondicije vseh starostnih skupin, lepih medsebojnih odnosov in osebnega zadovoljstva.

V krog ambasadorjev, ki že aktivno sodelujejo pri uresničevanju filozofije »mirnejšega« tempa delovanja, vabijo podjetja in posameznike, ki verjamejo, da se je včasih treba ustaviti, pomisliti nase, narediti določene spremembe in posledično zaživeti bolj polno ter aktivno življenje, tako poslovno kot tudi zasebno.

Vaš #ustavise na družbenih omrež- jih bo dodal tudi vašo minuto v vseslo- venski projekt.