• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MBILLs predstavlja edinstvene QR-kode

Podjetje MBILLS, Halcomov »podmladek« in ena izmed gonilnih sil mobilnega plačevanja v regiji, je po mobilni denarnici Hal mBills predstavilo še eno novost – MBILLS QR-kode. Gre za kode, ki omogočajo hkratno naročilo izdelka ali storitve in tudi že plačilo.

Hal mBills je inovativna platforma za mobilno plačevanje. Temelji na mobilni denarnici, ki nadomešča vsem znano denarnico za gotovino. Uporabnikom omogoča plačevanje blagajniških računov, mesečnih položnic, nakupovanje na spletu in denarna nakazila.

Predstavili pa so še eno novost. MBILLS QR-kode niso običajne kode, ki v sebi nosijo le povezavo za dostop do določenih informacij. Njihova posebnost je v tem, da omogočajo hkratno naročilo izdelka ali storitve in tudi plačilo.

»Instantni nakup«

Kot pravijo pri MBILLS, gre z vidika uporabnika za »instantni nakup«. Na ta način je nakupna odločitev zbližana z dejanskim nakupom. Po drugi strani ponudniku storitve ali izdelka novost odpira možnost takojšnje in neposredne konverzije oglasne površine v nakup ter tako skrajšanje prodajnega cikla.

»Predstavljajte si, da sedite na avtobusni postaji in zagledate plakat, ki vas vabi na vrhunsko nogometno tekmo. Ali pa na koncert vaše najljubše glasbene skupine. Vzamete telefon iz žepa, slikate MBILLS QR-kodo na plakatu, plačate vstopnice in že jih imate v svojem e-poštnem nabiralniku,« sporočajo iz MBILLS.