• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Union hoteli v središču mesta

Definicija privilegija je, da so najboljše stvari na dosegu roke.

restavracija, ki je nekoč slovela po odlični slovenski in mediteranski kulinariki in je nosila ime po Hinku Smrekarju, je po tridesetih letih doživela popolno prenovo. Dobila je novo podobo, novo ime atelje, v kuhinji pa novo ekipo. Foto: Marko Delbell

V Union hotelih, ki se ponašajo s 574 sobami in varovanimi parkirišči, kjer vam, po želji, vozilo parkira njihovo osebje, lahko izbirate med hotelskimi sobami v treh cenovnih razredih in 31 konferenčnimi oziroma dogodkovnimi prostori z izvrstno kulinarično ponudbo na zelo priročnih lokacijah. Med hoteli izstopa hotel in konferenčni center Grand hotel Union, čudovita stavba v secesijskem slogu, ki je v preteklosti gostil številne ugledne in najbolj zahtevne goste, med njimi tudi Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II.

V tem hotelu iz elegance in udobja mehko prestopiš naravnost v srce čudovite Ljubljane. Za konferenčnega gosta ni večjega privilegija, kot je imeti vse pod eno streho, kjer se prepleta mednarodno in lokalno, ter izstopiti naravnost v srce mesta. A glede na lokacijsko priročnost in odzivnost osebja, ne gre izpustiti drugih treh, ki so na slovenskem trgu vse bolj vidni, vsak s svojo prednostjo. 

 

Prenove prostorov, stik z aktivnim načinom življenja in lokalna izkušnja kot vodilo za dvig kakovosti.

Po tem, ko so v Union hotelih prenovili 30 sob Grand hotela Union ter osvežili kopalniške prostore, so uredili parkirišča v kletnih prostorih, ki so odslej na voljo tudi za lokalne goste. Polni idej za prenove so se zatem preselili v najvišje nadstropje. Pred kratkim so v Grand hotelu Union Business uredili prostor z najlepšim razgledom v mestu in ga namenili sprostitvi. Zdaj se Ljubljančani lahko razvajate v razkošnem ambientu z orientalskim pridihom in se osvežite v bazenu z odprto teraso in pogledom na grad. Sense Wellness je postalo novo ime wellness kakovosti v centru mesta.

 

Po zaključenih delih v 'nebesih' hotela idej ni manjkalo, manjkala pa je tista pika na i, ki po sprostitvi najbolj godi: dobra hrana v prijetnem ambientu. Preprosta, a dovršena, skrivnostnih, a harmoničnih okusov ob vrhunski spremljavi vin. Restavracija, ki je nekoč slovela po odlični slovenski in mediteranski kulinariki in je nosila ime po Hinku Smrekarju, je tako po natanko tridesetih letih doživela popolno prenovo.

Dobila je novo podobo, novo ime, v kuhinji pa novo ekipo. Ta pod vodstvom mojstra Jorga Zupana, ki je vodil Smrekarjev hram od januarja 2016, danes ustvarja unikatno kulinarično izkušnjo z novo, svežo ponudbo, ki jo ocenjujejo kot vrhunsko, unikatno in dovršeno, restavracijo pa kot najmodernejšo v Ljubljani.

Volje za nove izzive Unionski ekipi ni zmanjkalo. V novembru so odprli sodoben fitnes center, ki je na voljo tudi lokalnim obiskovalcem, pred tem pa prenovili konferenčno dvorano v hotelu Lev, ki s svojo ponudbo presega pričakovanja organizatorjev dogodkov.

 

Hotel Lev z novim dogodkovnim konceptom

Union hoteli so v Hotelu Lev predstavili povsem nov koncept dogodkov ob otvoritvi popolnoma prenovljene dvorane Karantanija. Koncept je bil konec poletja prvič predstavljen v sklopu mednarodne konference Conventa Crossover, ki je posvečena prihodnosti MICE in turističnega trženja. Kombinacija edinstvene konference in nekonvencionalnega prizorišča srečanj in dogodkov je bila zadetek v polno in je presegla vsa pričakovanja udeležencev.

Konferenčna dvorana Karantanija, ki je v pritličju Hotela Lev in je s kapaciteto do 400 gostov tudi največja konferenčna dvorana hotela, je bila popolnoma prenovljena. Tako se je končno uresničila vizija Union hotelov, da ustvarijo popolne pogoje za plodne in ustvarjalne konference ter poslovna srečanja. Nov koncept ponuja postavitev za različne tipe dogodkov in veliko mreženja, ki zagotavlja odlične rezultate.