• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Jurij Giacomelli ni več direktor Dela

Nadzorni svet Dela je na današnji seji prekinil sodelovanje s predsednikom uprave Jurijem Giacomellijem.

Jurij Giacomelli

Nadzorni svet Dela je na današnji seji prekinil sodelovanje s predsednikom uprave Jurijem Giacomellijem. Razlogi za njegovo razrešitev še niso znani. Kot je pojasnila predsednica nadzornega sveta Dela Marjeta Zevnik, so se z Giacomellijem razšli sporazumno. Giacomelli je Delo vodil od 1. decembra 2009. Z jutrišnjim dnem vodenje družbe začasno prevzema predsednica nadzornega sveta Marjeta Zevnik.

Giacomelli ostaja zaposlen na Delu do konca letošnjega oktobra kot svetovalec uprave. V tem času bodo nadzorniki objavili razpis za novega predsednika uprave.

Jurij Giacomelli je potrdil informacijo nadzornega sveta, da mu je z današnjim dnem prenehalo delovno razmerje predsednika uprave. Povedal je, da je ob novici bil presenečen. V podjetju ostaja do konca oktobra kot svetovalec uprave.

 

Vir: delo.si


Dopolnitev 12. 9. 2012 ob 13:10:
»Danes zjutraj so me nadzorniki presenetili z novico, da so na univerzalni skupščini spremenili statut v delu, ki ureja področje uprave družbe in da posledično z menoj ne želijo več nadaljevati sodelovanja. Po obravnavi različnih možnosti smo našli skupni jezik in sklenili sporazum o razvezi, k čemur sem si tudi sam prizadeval in pri tem upošteval, da je v danih okoliščinah to najbolje za družbo. Moje misli so v tem trenutku z vsemi sodelavkami in sodelavci, ki sem jim hvaležen za sodelovanje in zaupanje v zahtevnem obdobju skupnega ustvarjanja. Skupaj smo dosegli preobrat v gospodarskih razmerah, ki jim ni para in že zarisali obrise novega Dela. Verjamem v sposobnost vseh, da to vizijo gradijo naprej. Ne glede na to, kako različni so lahko naši pogledi, moram kot menedžer sprejeti odločitev nadzornega sveta. Očitno pa je bilo svobode in ustvarjalnosti za te razmere preveč,« je ob slovesu dejal Jurij Giacomelli.