• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tanja in Igor Skaza izbrala svoja direktorska naslednika

Tanja Skaza, soustanoviteljica in direktorica velenjskega podjetja Plastika Skaza, je januarja letos najavila, da se bo odpovedala direktorskemu položaju, danes pa je novinarjem razkrila svoja naslednika. Vodenje podjetja sta z možem Igorjem zaupala moškemu tandemu, in sicer Robertu Agniču in Bartu Stegemanu. Oba sta zadnji dve leti vodila ključni poslovni področji v Plastiki Skaza: prvi je bil tehnični direktor, drugi pa direktor oskrbovalne verige.

Robert Agnič in Bart Stegeman

Igor in Tanja Skaza ostajata 98-odstotna lastnika podjetja – poudarjata, da podjetje ni naprodaj – in bosta v prihodnje opravljala nadzorniško funkcijo. Nova izvršna direktorja pa postajata solastnika podjetja, vsak z odstotkom lastniškega deleža.

Bart Stegeman bo vodil področja, povezana z administrativnim oziroma režijskim delom, prodajo, marketing, IT in oskrbovalno verigo. Pod njegovo okrilje bodo sodili tudi skrb za design management in razvoj znamke Skaza ter digitalizacije podjetja, med drugim tudi za marketinško digitalizacijo z vidika pridobivanja stikov novih potencialnih kupcev. Dr. Robert Agnič pa bo vodil tehnično področje, strateško prodajo za sektor industrije in strateško nabavo, razvoj in raziskave ter področje kakovosti.

Plastika Skaza pa ima tudi novega kreativnega direktorja, ki bo deloval pod Stegemanovim okriljem. To bo s 1. oktobrom 2019 postal Matija Torlak, ki je bil v svoji karieri komercialni direktor, marketinški direktor, direktor inovacij in vodja projektov s področja umetne inteligence. Je tudi ustanovitelj Digital School, v kateri otroke z inovativnimi pristopi spoznavajo z osnovami logičnega razmišljanja in osnovami programiranja, ki jo je predstavil tudi na letošnji konferenci DIGGIT. Kot je Torlak povedal za MM, v Skazi prevzema skrb za razvoj novih izdelkov ter marketing in prodajo lastne blagovne znamke. »Intenzivno bomo razvijali blagovno znamko Skaza in izdelke pod njenim imenom,« je napovedal.

Tanja Skaza bo svojo poslovno pot nadaljevala v okviru lastnega Inštituta Skaza, v katerem se bo, kot je povedala za MM, posvečala navdihovanju ljudi. Ukvarjala se bo namreč s prenosom znanja in izkušenj ter organizirala motivacijske pogovore in izobraževanja. Napovedala je tudi izid svoje knjige Spremembe vredna, ki jo bo javnosti predstavila na začetku oktobra.