• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Atlantic Grupa širi upravo; Enzo Smrekar odgovoren za Argeto in Donat Mg

S 1. oktobrom bo v upravi Atlantic Grupe šest članov (prej tri). Slovenski član uprave Enzo Smrekar bo odgovoren za upravljanje blagovnih znamk Argeta in Donat Mg, ki imata po zagotovilih podjetja »največji internacionalni potencial znotraj portfelja Atlantic Grupe«.

Foto: Črt Piksi / arhiv MM

 Enzo Smrekar je bil lani dobitnik nagrade oglaševalska osebnost leta, z njim pa smo se pogovarjali v 442. številki Marketing magazina. »Če dovolj ljudi povprašuje po ekskluzivnem in zdravem izdelku, se proizvajalec običajno odzove. Mi pa smo se že pred časom odločili, da se te igre ne bomo šli na takšen način, ampak jo bomo obrnili tako, da bomo mi tisti, ki bomo soustvarjali trende. Globalni trendi so prisotni in znani, ampak odgovornost močnih blagovnih znamk je, da te trende tudi udejanjajo,« je o blagovni znamki Argeta povedal Smrekar. 

Atlantic Grupa nadaljuje proces preobrazbe

Poleg Smrekarja so člani uprave še predsednik Emil Tedeschi ter člani Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio in Srećko Nakić. Kot razlog za spremembe v upravi navajajo nadaljevanje procesa opredelitve strategije in korporativnih prioritet za prihodnjo rast. Ob tem so napovedali tudi ključna področja za nadaljnjo preobrazbo družbe, in sicer so to razvoj distribucije, osredotočena mednarodna širitev portfelja podjetja ter združitve in prevzemi.