• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mija Gačnik Krpič je nova izvršna direktorica Skupine Futura DDB

Mija Gačnik Krpič, dozdajšnja direktorica za poslovni razvoj, je postala glavna izvršna in operativna direktorica Skupine Futura. Ustanovitelja Marko Vičič in Vital Verlič, ki sta od leta 2015 opravljala funkciji glavnih izvršnih direktorjev, bosta še naprej člana poslovnega odbora.

Mija Gačnik Krpič se je Futuri DDB pridružila leta 2007 kot direktorica naročnikov (client services director). Kasneje je skrbela za poslovni razvoj in po besedah agencije v zadnjih letih »odigrala pomembno vlogo pri transformaciji Future v polno integrirano marketinško agencijo«.

»V središče delovanja je vedno potrebno postaviti stranke. S svojimi naročniki v središče postavljamo njihove kupce. V agenciji Futura v središče postavljamo ljudi, njihov razvoj in njihova znanja, da bomo lahko še naprej nudili 360 stopinjsko podporo našim naročnikom. Tudi naprej bo Futura, kot že ime pove, zazrta v prihodnost in nove trende,« je o usmeritvah povedala Mija Gačnik Krpič.

Nova direktorica Future je bila tudi predsednica 26. Slovenskega oglaševalskega festivala. Takrat je izpostavila, da je oglaševanje, ki je še pred leti veljalo za prestižno stroke, danes postavljeno pred velike izzive, kot so digitalizacija ter zasičenost z informacijami, večanje pritiskov na stroškovno učinkovitost, fragmentacija medijev in kanalov ter potrošnikov prevzem moči nad kanali. »Vse to sili nas, ki smo del te industrije, da se spreminjamo v superjunake, ko iščemo pot iz nepregledne oglaševalske gneče.«

Vičič: »Smo najboljša in najmočnejša Futurina zasedba vseh časov« 

Marko Vičič in Vital Verlič ostajata v poslovodnem odboru Future DDB, v prihodnje bosta skrbela za odnose s ključnimi naročniki in oblikovanju novih razvojnih priložnosti. »Zadnja štiri leta so bila razburljivo potovanje. S prihodom mnogih novih sodelavcev, osvežiftvijo poslovne vizije, širitvijo obzorij z novimi znanji in delom na nas samih, smo suvereno ponotranjili in strokovno obvladali manjkajoča in nova področja marketinga. Še več: smo najboljša in najmočnejša Futurina zasedba vseh časov,« je ob predaji povedal Marko Vičič, dozdajšnji izvršni direktor in partner.