• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Damjan Kralj je novi izvršni direktor družbe BTC

Jože Mermal, ki je družbo BTC vodil skoraj četrt stoletja, je direktorski stolček predal Damjanu Kralju. Ta je bil kot član uprave BTC doslej odgovoren za trženje in marketing. Delničarji družbe so med drugim tako potrdili prehod na enotirni sistem upravljanja.

Damjana Kralja so številni že nekaj časa imeli za Mermalovega naslednika, kar nam je zaupal tudi v intervjuju v 441. številki Marketing magazina. Jožeta Mermala, ki bo po novem predsednik upravnega odbora BTC, je označil za svojega mentorja, ki mu je»zaupal neverjetno hitro«, kar je bilo »zelo pogumno od njega«.

»Vrednote imava precej podobne, najbolj pa me navdušuje, ker je neverjeten vizionar. Po naravi je ustvarjalen, stremi k odličnosti in vedno išče nove izzive. Ko nekaj doseže, je zadovoljstvo kratkotrajno, kmalu že želi nekaj novega. Njegove ključne lastnosti, po katerih se zgledujem, so vizionarstvo, ciljna orientiranost in širina. To je pri podjetništvu in inovativnosti še posebej pomembno,« je za MM povedal Damjan Kralj.

Kralj je sicer v družbi BTC zaposlen od leta 2004 in je od takrat v podjetju prevzemal različne vloge. Med drugim je bil direktor Vodnega mesta Atlantis, kot član uprave in direktor za trženje in marketing pa je od leta 2014 v sodelovanju z ekipo sodelavcev v upravi družbe BTC deloval tudi na drugih poslovnih področjih in razvojnih iniciativah, kot je na primer področje logistike ali krepitve nadaljnjega razvoja ABC pospeševalnika. Je tudi predsednik Gimnastične zveze Slovenije in član upravnega odbora košarkarskega kluba Petrol Olimpija.