• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vodenje Zavoda IAB Slovenija prevzema Zoran Savin

Zoran Savin je s februarjem prevzel vodenje slovenske podružnice Urada za interaktivno oglaševanje (IAB). Savin je bil v obdobju od leta 2006 do leta 2009, še pred ustanovitvijo slovenskega IAB-ja, podpredsednik IAB za Evropo in ustanovitelj projekta AdEx na evropski ravni.

Dozdajšnji direktor Timotej Gala je ob tej priložnosti povedal: »Zelo sem zadovoljen, da vodenje Zavoda IAB Slovenija prevzema strokovnjak z več kot 15-letnimi izkušnjami s področja digitalnega marketinga in jasno začrtano vizijo dela zavoda. Optimistično gledam na prihajajoča leta njegovega vodenja in verjamem, da bo aktivno skrbel za uspešno uveljavljanje standardov na slovenskem digitalnem trgu.« 

Zoran Savin ima že več kot 15 let izkušenj na področju digitalnega marketinga. Panogo je sooblikoval v podjetjih, kot so Mladina, Sonce.net, Kolektiva in nazadnje v družbi Styria, kjer je kot direktor skupine v Sloveniji vodil portala Mojedelo.com in Bolha.com. Vseskozi je zelo aktiven v organizacijah, ki spremljajo digitalno poslovanje. Tako je bil v letih 2006-2009 podpredsednik evropskega IAB in vodja ter ustanovitelj projekta AdEx za evropski prostor. Prav tako je bil med ustanovitelji projekta MOSS (Merjenje obiskanosti spletni strani), ki ga je tudi vodil več kot 10 let. V zadnjem letu se je odločil za samostojno, svetovalno pot, v sklopu te pa je sprejel tudi izziv vodenja IAB Slovenija. »Moja vloga je, da prevzamem dosedanje odlično vodenje zavoda s strani Timoteja Gale in s polno energijo ter ob močni podpori vseh ustanoviteljev, še povzdignem organizacijsko raven zavoda. V zadnjih 15 letih se je v slovenskem prostoru digitalna panoga močno spremenila. Iz malega dela oglaševalskega kolača je prerasla v multidisciplinarno panogo, ki je del vsakega od nas in nas spremlja na vsakem koraku,« je še dodal Savin ter zaključil: »Kot organizacija, ki povezuje vse digitalne subjekte, moramo biti med prvimi, ki bomo zaznali vsako spremembo na izredno dinamičnem trgu in pomagali našim članom, da te uvedejo v svoje vsakdanje poslovanje,« je svoje poslanstvo opredelil Savin.

Svet Zavoda IAB Slovenija je na seji 19. januarja 2018 soglasno sprejel sklep o imenovanju novega direktorja zavoda Zorana Savina. Mandat novega direktorja se je začel 1. februarja 2018.