• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Boštjan Troha prihaja na Renderspace

Boštjan Troha, do nedavno kreativni direktor v podjetju Interblock (Elektronček), bo novi kreativni direktor in direktor oddelka za uporabniško izkušnjo v digitalni agenciji Renderspace.

Vir: LinkedIn

Boštjan Troha, ki velja za enega od slovenskih pionirjev na področju multimedije, igrifikacije in virtualne resničnosti, je leta 2002 soustanovil podjetje Zootfly, globalno podjetje za videoigre, in bil deset let tudi njegov direktor. Leta 2013 je Zootfly prevzelo podjetje Elektronček, kjer je Troha opravljal naloge kreativnega direktorja.

Sašo Dimitrievski, soustanovitelj Renderspacea, je v intervjuju za aktualno številko Marketing magazina povedal, da Renderspace še krepi svoj oddelek za uporabniško izkušnjo. »Ponosni smo, da je Renderspace svoj oddelek za uporabniško izkušnjo dobil že leta 2002, takrat pod vodstvom odličnega Vuka Čosića. Nadgradil pa ga je na svojstven način tudi odlični Matevž Klanjšek, ko smo tako rekoč tudi celotno kreativo podredili temu oddelku. Kmalu bomo objavili ime človeka, ki bo to tradicijo nadgradnje še nadaljeval. Njegovega imena še ne morem zaupati, bo pa še en takšen pankerski »disrupt« glede na njegovo profesionalno ozadje,« je povedal Dimitrievski. Zdaj je torej znano, da je Boštjan Troha ta »pankerski disrupt«, ki bo še nadgradil Renderspaceov oddelek za uporabniško izkušnjo.