• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tomaž Pernovšek izvoljen v upravni odbor IAB Europe

Tomaž Pernovšek, predsednik sveta IAB Slovenija in direktor družbe TSmedia, je bil na generalni skupščini Evropskega urada za interaktivno oglaševanje (IAB Europe), ki je bila danes, 20. maja 2015, v Berlinu, izvoljen v upravni odbor te organizacije.

Tomaž Pernovšek, direktor TSmedie, je odslej član upravnega odbora IAB Europe. (Foto: Bojan Puhek/Planet Siol.net)

»Prizadevanja IAB Europe so ključnega pomena za stalno rast in nenehen razvoj trga digitalnega in interaktivnega oglaševanja. Veseli me, da bom del te zgodbe tudi na evropski ravni, kjer si bom še dodatno prizadeval za promocijo digitalnega in interaktivnega oglaševanja, deljenje znanja, dobrih praks in priporočil. Verjamem, da bomo z zavzetim delom dosegli bistven napredek na evropskem in nacionalnih nivojih. Seveda pa je eden izmed mojih ključnih ciljev, da bomo še več znanja in napredka vnesli tudi v slovenski digitalni prostor,« je ob izvolitvi povedal Tomaž Pernovšek.

Zavod IAB Slovenija je bil ustanovljen maja 2014 in je član svetovne mreže Urada za interaktivno oglaševanje (IAB) kot tudi IAB Europe. Za stalni razvoj digitalnega in interaktivnega trga si prizadeva že 30 članic, vidnejših medijskih hiš, agencij in podjetij. IAB Slovenija skrbi za izobraževanje, promocijo, regulativo ter transparentnost trga v Sloveniji v skladu z IAB standardi po vsem svetu.

IAB se na mednarodni ravni zavzema za promocijo digitalnega marketinga in seznanjanje javnosti z njegovimi možnostmi in prednostmi, ustrezno izobraževanje za povečevanje tržnega deleža digitalnega in interaktivnega oglaševanja, rast digitalnega oglaševanja, skrb za uvajanje standardov in regulative na področju digitalnega oglaševanja in marketinga ter izvajanje različnih raziskav na področju digitalnega oglaševanja in marketinga. IAB v ZDA združuje več kot 600 vodilnih medijskih in tehnoloških podjetij, ki skupaj obvladujejo 86 odstotkov trga digitalnega oglaševanja. Za doseganje njenih ciljev pa si po svetu prizadeva 44 podružnic, od tega 27 v Evropi.