• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Profesorica Maja Makovec Brenčič iz marketinških v ministrske vode

Dr. Maja Makovec Brenčič, dolgoletna predsednica Društva za marketing Slovenije, je postala nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Dr. Maja Makovec Brenčič. (Foto: arhiv DMS)

Maja Makovec Brenčič je zagotovo ena najbolj znanih osebnosti na področju marketinga v Sloveniji. Od leta 2008 do februarja 2014 je bila predsednica Društva za marketing Slovenije, do konca leta 2013 pa podpredsednica Oglaševalskega razsodišča pri SOZ. Deluje tudi kot predsednica ali članica programskega sveta Slovenske marketinške konference, članica marketinškega sveta Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednica komisije nagrade SPORTO. Do nastopa ministrske funkcije je bila redna profesorica na področju mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je predavala številne predmete s področja marketinga.

Kot je povedala poslancem, ki so jo potrdili za ministrico za izobraževanje, znanost in šport, je znanje vrednota in temelj skupne prihodnosti. Po njenih napovedih jo čaka veliko nalog, pri čemer po poročanju STA ocenjuje, da področje, ki ga pokriva njen resor, potrebuje predvsem razvojni pridih.