• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mitja Petrovič se umika iz operativnega delovanja v Publicis Groupe Slovenija

Mitja Petrovič, dosedanji kreativni predsednik in partner v skupini Publicis, se je odločil, da se umakne iz operativnih funkcij v Publicis Groupe Slovenija. Kot pravi, si želi po petindvajsetih letih neprekinjenega tempa vzeti kratek premor, da razmisli, kam bi v naslednjem desetletju usmeril preostalo energijo.

Mitja Petrovič je pred šestnajstimi leti ustanovil agencijo Studio pet, ki se je skupaj s skupino Publicis nato razvila v eno najprepoznavnejših agencij na slovenskem trgu. Potem ko je v prvi polovici leta 2012 odstopil s položaja izvršnega direktorja Publicisa, je njegovo vodenje prevzela Saša Leben.

»Čas je, da se umaknem in prepustim prihodnost odličnim naslednikom. Slovenski in regijski menedžment, pod vodstvom Tomasza Pawlikowskega, odločno peljeta agencijo v novo smer. Prav tako si po petindvajsetih letih neprekinjenega tempa želim vzeti kratek premor, da razmislim, kam v naslednjih desetih letih usmeriti preostalo energijo. Publicis je v zadnjem desetletju pustil svoj pečat v slovenskem oglaševalskem prostoru, na kar sem ponosen. Imel sem priložnost in čast sodelovati z odličnimi sodelavci in naročniki. Vsem se zahvaljujem za to izjemno izkušnjo,« je ob napovedu umika iz operativnega delovanja Publicis povedal Petrovič.

Saša Leben, ki je v zadnjih dveh letih, odkar vodi Publicis Group Slovenija, uspešno izvedla proces prestrukturiranja, je ob tem dodala: »Mitja je bil moj mentor, moj vzornik in vesela ter ponosna sem, da sem imela priložnost delati z njim. Naj ob tem citiram njegove misli, ki so aktualne tudi danes in povedo, kaj je Publicis: agencija, v kateri želijo delati najboljši ljudje za najboljše znamke.«