• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Informa Echo in BTC nagrajenca prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks

Na razpis za prvo Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji se je prijavilo 18 podjetij.

Finalisti prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks

»CSR Europe« in »Business in Community« (BITC) sta v Bruslju razglasila nagrajence prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks (»European CSR Award Scheme«). Med 63 nagrajenci sta tudi dve slovenski podjetji; Informa Echo s projektom »Iniciativa Energija si« v kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij in BTC s projektom »BTC City in ženski smučarski skoki«, v kategoriji velikih podjetij.

Na razpis za prvo Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji se je prijavilo 18 podjetij. V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij je prispelo 11, v kategoriji velikih podjetij pa 7 prijav. Na razpis so se lahko prijavila podjetja v sodelovanju z najmanj enim ne-podjetniškim deležnikom, kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se običajno osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje.

Projekt sofinancira Evropska komisija in je namenjen širjenju ter večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti v Evropi. Razpis je potekal v kar 29 evropskih državah. Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami.