• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pričela se je 20. konferenca BledCom

Glavna tema mednarodne konference o odnosih z javnostmi, katere se je udeležilo okrog 90 praktikov s področja odnosov z javnostmi in drugih strokovnjakov, je zaupanje (»Trust and the New Realities«).

Danes se je na Bledu pričela 20. dvodnevna mednarodna konferenca za odnose z javnostmi BledCom. Nosilna tema konference je tudi letos povezana z zaupanjem: Zaupanje in nove realnosti ("Trust and the New Realities"). V uvodom predavanju konference je o zaupanju med drugim spregovoril Björn Edlund, strokovnjak za komuniciranje in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko pri Edelmanu, ki vsako leto izvaja raziskavo o merjenju zaupanja – Edelman Trust Barometer. Edlund pravi, da se svet v tem obdobju spoprijema s številnimi izzivi, ki jih bo mogoče rešiti, če bodo ljudje sledili vodjem, kar pa bo mogoče le, če jim bodo zaupali.

Nadalje so svoja razmišljanja o razvoju in poziciji stroke z udeleženci delili teoretiki in praktiki s področja odnosov z javnostmi iz švedske univerze Lund, Howard Nothhaft, Camilla Nothhaft, Philip Yound in Sara Von Platen, ki so razložili, da je v primeru na pol polne oziroma prazne čaše pomembno, katero pozicijo v odnosih z javnostmi zavzamemo. Sandra Duhe iz ameriške univerze Southern Methodist University je predstavila svoj, nekoliko romantičen pogled na stroko odnosov z javnostmi, ki v okolje vnaša mir in ravnovesje. Simone Huck-Sandhu iz univerze Pforzheim je govorila o razvoju odnosa z mediji, ki je v primeru spletnih medijev bolj interaktiven.

Popoldanski program se nadaljuje z razmišljanji Melisse Pailthorp, vodjo odnosov s skupnostmi za Srednjo in Vzhodno Evropo pri Microsoftu, o trajnostnih spremembah v organizacijah. Sledi okroga miza z naslovom Nosilci zaupanja v novi dobi ("The Drivers of Trust in the new era"), na njej bosta poleg Pailthorpove in Edlunda spregovorila še Miha Mazzini, doktor znanosti, antropolog, pisatelj in kolumnist ter mag. Urša Manček, pomočnica predsednika uprave v Zavarovalnici Triglav. 

Svoja razmišljanja o nosilcih zaupanja v novi dobi bo ob zaključku prvega dne konference skozi povsem drug zorni kot povzel in predstavil Miha Mazinni