• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Sloveniji pet nagrad za odličnost v komuniciranju

Slovenija je najuspešnejša evropska država po številu nagrad Zlato pero (Gold Quill) za odličnost v komunikacijski praksi.

Tamara Valenčič je s Si.mobilovim projektom Re.misli osvojila priznanje Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev.

Slovenija je najuspešnejša evropska država po številu nagrad Zlato pero (Gold Quill) za odličnost v komunikacijski praksi. Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev je slovenskim predstavnikom podelilo kar pet prestižnih priznanj. Tamara Valenčič, vodja službe za korporativno komuniciranje v Si.mobilu, je z okoljskim projektom Re.misli, ki je spodbujal ekološko zavest med Si.mobilovimi zaposlenimi, osvojila tudi posebno priznanje Bussines Issue Award. 8. junija bodo poleg nje priznanja v San Franciscu prevzeli še dvakrat Vita Kernel in Boštjan Pavletič za Studio Kernel ter Marjeta Tič Vesel iz Pristopa, so sporočili iz IABC Slovenija.

Vsi letošnji nagrajeni dobitniki iz Slovenije so gospodarske oziroma socialne naloge s komunikacijami podprli tako, da so poudarili in razvijali trajnostne oziroma družbeno odgovorne vidike projektov, ki so jim bili zaupani. To je obenem jasna usmeritev za vodenje komunikacijskih projektov in vlogo poslovnih komunikatorjev v novem gospodarskem okolju, v katerem je trajnostni vidik poslovanja izpostavljen še bolj, kot je bil v letu 2008, ko so nagrajeni projekti nastajali. Nagrajenci so prepričljivo dosegli zahtevne mednarodne komunikacijske standarde za naziv Zlato pero, po besedah predsednika letošnje žirije Paula Mataluccija, ABC, edine v svetu, ki jih je mogoče uveljavljati v vseh okoljih, ne glede na kulturne, nacionalne, gospodarske, jezikovne ali socio-ekonomske razlike. 

Mag. Marjeta Tič Vesel iz Pristopa je Zlato pero osvojila s komunikacijskim programom za Kapitalsko družbo, namenjenem osveščanju o problematiki staranja in finančni varnosti v starosti.

Zlati peresi za odličnost je osvojila Vita Kernel skupaj z Boštjanom Pavletičem za projekta Za slike, ki rešujejo življenja in samostojno Za zgodnje odkrivanje raka dojke. Obe rešitvi sta bili pripravljeni za izboljšanje ozdravljivosti in diagnosticiranja raka dojke v obalno-kraški regiji ter v podporo iniciativi Za mamograf. Projekt bo predstavljen na junijski svetovni konferenci IABC v San Franciscu, kjer bodo letošnje nagrade Gold Quill ali Zlato pero tudi podeljene.