• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Direktor Press Clippinga Boštjan Vilčnik postal podpredsednik združenja FIBEP

Na Poljskem se je 6. oktobra 2012 zaključil 45. mednarodni kongres FIBEP, ki ga organizira enako imenovano mednarodno združenje agencij za spremljanje medijev. Na letošnjem kongresu so potekale tudi volitve dveh novih podpredsednikov v upravni odbor združenja. Eden izmed novih podpredsednikov je postal direktor ter solastnik slovenskega podjetja Press Clipping Boštjan Vilčnik, ki svoje podjetje vodi že 18 let.

Od leve proti desni so: predsednik Mazen Nahawi in podpredsenika združenja FIBEP Theofilos Argyidis in Boštjan Vilčnik

Agencije za spremljanje medijev se soočajo z vse večjimi spremembami na področju medijev, kar posledično pomeni spreminjanje panoge in nove izzive za razvoj podjetij za spremljanja medijev. Člani organizacije FIBEP so na konferenci, katere rdeča nit je bila »Transformacija: Interna kakovost za zunanjo odličnost«, razglabljali o globalnih težavah in aktualnih dogodkih, ki zajemajo področje transformacije medijev, tradicionalnih tiskanih medijev, ki se vse bolj selijo na splet.

Na osnovi tega trenda je posledično kar 70 odstotkov članov spremenilo način svojega dela ali pa to spremembno načrtuje. Združenje FIBEP, ki bo prihodnje leto praznovalo 60. obletnico obstoja, vključuje več kot 100 podjetij iz šestdesetih držav, njegov glavni izziv pa je modernizacija organizacije. Vilčnik je ob izvolitvi zato tudi izrazil, da se je »dejavnost spremljanja in analiziranja medijev v zadnjih nekaj letih spremenila, temu pa se prilagajajo tudi članice združenja oz. podjetja, zato se mora v prihodnje spremeniti, modernizirati tudi združenje.«

Vilčnik eno izmed možnosti modernizacije vidi tudi v morebitnem združenju z Mednarodnim združenjem za merjenje in evaluacijo medijev (AMEC). Združenje FIBEP za svoje člane v naslednjem letu pripravlja delavnice, namenjene seznanjanju z novostmi na strokovnem področju in reševanju določenih težav, s tem v združenju želijo zapolniti vrzel, do naslednje kongresa, ki bo maja 2014 v Dubaju.