• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pester vikend tudi za piarovce

Od 11. do 14. aprila 2018 se je na Zlatiboru v Srbiji odvijala 16. mednarodna konferenca o odnosih z javnostmi PRO.PR. Nastopila je vrsta mednarodnih strokovnjakov iz ZDA, Velike Britanije, Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Konferenca PRO.PR je pritegnila približno 200 komunikatorjev iz regije nekdanje Jugoslavije.

Kljub temu, da PRO.PR obišče »le« okoli 200 strokovnjakov iz regije, so predavanja in predavatelji na zelo visoki ravni. Vsebino konference je napovedal pobudnik in glavni organizator Danijel Koletić in med drugim dejal: »Priča smo hitrim spremembam v odnosih z javnostmi, ki so povezane z etičnimi izzivi in komunikacijskimi navadami med različnimi generacijami. Pripadamo pomembni in vplivni industriji, ki je sposobna spreminjati poglede na svet.«

Na konferenci so bile podeljene tudi tradicionalne nagrade PRO.PR posameznikom za razvoj stroke. Med dobitniki nagrade sta bila tudi slovenska predstavnika Alenka Jakomin (Pristop) in Jernej Smisel (Pivovarna Laško Union). Nagrado za življenjsko delo je prejela Marija Vićić, direktorica korporativnih komunikacij v srbski oglaševalski agenciji I&F McCann.

Na konferenci so med drugim govorili Maja Jovanović (Sklad Novaka Đokovića), Olga Podojnicina (VTB Grupe, Rusija), Robyn de Villiers (Burson-Marsteller, Južna Afrika), John Shield (BBC, Velika Britanija), Toni Tomašek (Publicis One, Slovenija),  Sophie Brendel (Muzej Viktorije in Alberta, Velika Britanija), Fiona Czerniawska (Source Global Research, USA), Biagio Carrano (eastCOM Consulting, Italija), Marjan Novak (Marketing Magazin, Slovenija), Marjeta Kirn Kljajić (Nicha, Slovenija), Robert Čoban (Color Press, Srbija), Andreja Comino (Media24, Slovenija) in drugi. 

Naslednje leto bo konferenca PRO.PR potekala v bližnji Crikvenici na Hrvaškem.