• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nagrade PRO.PR trem slovenskim komunikatorjem

Minuli konec tedna so v okviru konference PRO.PR v Termah Tuhelj na Hrvaškem že šesto leto zapored podelili nagrade PRO.PR komunikacijskim strokovnjakom za njihov prispevek k razvoju stroke odnosov z javnostmi.

Slovenski dobitniki nagrad PRO.PR Jasmina Roškar, Sebastjan Šik in Aleš Udir.

Letošnji dobitniki nagrad PRO.PR iz Slovenije so Jasmina Roškar, direktorica korporativnega komuniciranja v Pošti Slovenije, Sebastjan Šik, vodja odnosov z javnostmi v Luki Koper, in Aleš Udir, vodja marketinga v Iskratelu.

Nagrade PRO.PR so prvič podelili leta 2012, ob deseti obletnici mednarodne konference PRO.PR, ki vsako leto združi strokovnjake za komunikacijski menedžment iz Jugovzhodne Evrope. Na letošnji konferenci, ki je bila v Termah Tuhelj na Hrvaškem, so podelili skupno štiriindvajset nagrad. Naziv Vision City si je prislužilo mesto Šibenik, nagrado Vision Manager je prejela Martina Bienenfeld, direktorica Turistične organizacije mesta Zagreb, prvič pa so podelili tudi nagrado PRO.PR Infigo za življenjsko delo, ki jo je dobil Ekrem Dupanović, odgovorni urednik portala Media Marketing iz BiH.

Poleg že omenjenih dobitnikov iz Slovenije so nagrade PRO.PR prejeli še prof. dr. Smiljana Leinert Novosel (Fakulteta za politične vede v Zagrebu), Violeta Colić (komunikacijska agencija Colić, Laco i partneri), Dražen Dretar (Mesto Varaždin), Ilarija Bašić (skupina MITA), Ratko Kovačević (Uprava za posredno obdavčitev BiH), Nikolina Zeljko (Poslovni park Spark Mostar), prof. dr. Tamara Vlastelica (Univerza v Beogradu), Andrea Váci (Mesto Subotica), Arsen Rudan (Air Serbia), Evridika Nikolovska (Telekom Makedonije), Natalija Milić (Molson Coors – Pivovarna Trebjesa), Francis Ingham (PRCA), Toni Muzi Falconi (Methodos, Italija), Yogesh Joshi (Organizacija poslovnih komunikatorjev v Indiji), Ingrid Vogl (Združenje za odnose z javnostmi Austrije), Elena Zelinskaja (Rusija), Maxim Behar (ICCO PR) in Mohamed Essa M Al Fadala (katarski olimpijski komite).

»Vsi letošnji zmagovalci poleg kariere na področju odnosov z javnostmi, ki so jo gradili s predanostjo, vztrajnostjo in odrekanjem, nesebično delijo svoje znanje in izkušnje, da bi navdihnili strokov odnosov z javnostmi. Nagrade PRO.PR so zgodba o strasti in ljubezni do odnosov z javnostmi, s katero ponosno nadaljujemo,« je izjavil Danijel Koletić, predsednik komisije za nagrade PRO.PR.